Drie wijnmakers, één land, één topwijn : Caiarossa, Duemani en Tenuta Prima Pietra hebben de handen ineengeslagen om de essentie van Riparbella, Toscane, een klein dorpje met uitzicht over de Toscaanse kust, uit te drukken.
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Brede geur, zoet fruit, open, zoete kersen en pruimen, een vleugje aardsheid, heerlijk vanille, breed en complex, met een elegante smaak, niet alleen kracht, maar veel subtiliteit, levendig kersenfruit en mooie frisse zuren.
Fraai klassiek glas, met een combinatie van fruit en specerijen en een fijne toasting van het hout. Weelderig en soepel, warm, met cassis, tabak, vleugje kruidnagel, veel spanning.
Diep kersenrood. Mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breed. Een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines, maar veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden.
Prachtige geur met intens fruit, bosbessen, bramen, pruimen en zelfs wat krentjes, mooi vanille, complex en breed, heerlijk zacht en soepel, fluwelig, rijp en intens, prachtig fruit, zachte tannines en heerlijk frisse zuren. Prima bij pasta met wildsaus (
Recioto is de zoete variant van de Amarone. De druiven worden ook ingedroogd en vergist. De smaak is zoet, geconcentreerd, veel jammig fruit en kruiden zoals kaneel. Door frisse zuren is de wijn in balans.
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
De zachte geur van kersenconfiture komt je tegemoet, kruidig met een vleugje laurier. Qua smaak is de wijn vol en rijk met zwart fruit en pure chocolade.
Een iconische Salice Salentino Riserva, de Mocavero Puteus 2018, belichaamt de diepte van Zuid-Italiaanse tradities. Verfijnd in eiken vaten, biedt deze wijn een weelderige, evenwichtige smaak met complexe aroma's van donker fruit en kruiden.
Deze Quota 29 is intens robijnrood van kleur. Geuren van kersen, kruiden,vanille, zwarte peper en krenten. Mooi rijk en zeer warm. Qua smaak is deze wijn stevig, sappig en vrij strak maar lekker vlezig. Heerlijk bij antipasto van charcuterie, geroosterd l
Plezierige Sangiovese uit Terre di Chieti, een subgebied uit de Abruzzen dat grenst aan de Adriatische Zee. Een perfecte borrelwijn voor een Italiaanse avond.
Prima primitivo uit Apulië, de hak van de laars. Een rode wijn met een volle, ronde smaak, zachte tannines. Het is alles wat je verwacht van een primitivo.