Castello Banfi Poggio alle Mura Rosso di Montalcino 2019
€24,95

Castello Banfi Poggio alle Mura Rosso di Montalcino 2019

Poggio alle Mura Rosso di Montalcino belichaamt de kunst van wijnmaken. Ontdek de elegantie van een sublieme Sangiovese in deze Toscaanse schat. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Poggio alle Mura Rosso di Montalcino 2019

Ontdek de weelderige Poggio alle Mura Rosso di Montalcino, een meesterwerk van passie en vakmanschap.

Poggio alle Mura Rosso di Montalcino is een waar kunstwerk dat de ziel van Toscane vastlegt. Deze wijn is een eerbetoon aan de gepassioneerde wijnmakers die zich toewijden aan het creëren van meesterlijke Sangiovese-wijnen. De diepe robijnrode kleur onthult direct de intensiteit van deze wijn. In de neus worden de zintuigen gestreeld door rijke aroma's van rijpe kersen, gedroogde bloemen en subtiele kruidige tonen. De smaak is even indrukwekkend, met een prachtige balans tussen fruitigheid en elegante tannines. Het is een wijn die fluweelzacht overgaat in een lange en aanhoudende afdronk. Poggio alle Mura Rosso di Montalcino is een eerbetoon aan zowel traditie als innovatie, en het bewijs van Toscane's buitengewone wijntraditie.

Proefnotitie

De eerste slok onthult de weelde van rijpe kersen, aangevuld met tonen van viooltjes en een vleugje kruiden. De smaak is weelderig en complex, met zachte tannines en een indrukwekkende diepte. De afdronk is harmonieus en langdurig, waardoor de complexiteit van deze Sangiovese volledig tot zijn recht komt.

Eten dat goed past bij deze wijn

Begeleid een scala aan gerechten met Poggio alle Mura Rosso di Montalcino, zoals gegrild rood vlees, wildgerechten en rijpe kazen.

Over het wijnhuis

Poggio alle Mura vertelt het verhaal van toewijding en passie. Gelegen in het hart van Montalcino, combineert dit wijnhuis traditionele methoden met moderne technieken om wijnen van onberispelijke kwaliteit te creëren. Poggio alle Mura is de belichaming van de rijke wijntraditie van Toscane, met een sterke focus op het unieke karakter van de Sangiovese-druif.

Castello Banfi

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Brunello (Sangiovese)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijp, krachtig
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »