Licht strogeel. Heerlijk open, wit fruit, peer en appel, met een hint van zomerbloemen. Smakelijke witte wijn, met een aangenaam prikkeltje in de smaak, superfris en lichtvoetig, wat venkel, mooi sap, mooie zuren, zuiver.
Prachtige wijn met intense geuren van kers. Volle smaak die doorzet met zwart fruit en kruiden zoals tijm en rozemarijn. Veel concentratie en dat maakt dit een wijn die bij uitstek geschikt is om het op te nemen tegen stevige (Italiaanse) gerechten.
Van het Vulkanische eiland proef je de mooie mineralen terug in deze wijn. Het zondoorstoofde rijpe witte fruit vormen een spannend duo met de frisse zuren. Heerlijk bij salades, lichte vlees- en visgerechten.
Fluweelzachte wijn van gedeeltelijk ingedroogde nero d'avola druiven van Sicilië. Mondvullend, fruitig en sappig van smaak met aroma's van bramen, kersen, chocolade, kruidnagel en pruimen.
Een frisse en lichtvoetige witte wijn, met in de geur aangenaam wit fruit, peer en appel, een vleugje mint en anijs en een smaak die elegant en open is, met lekker wit fruit, een vleugje citrus, sappig. Te serveren bij gegrilde vis, wit vlees, salades en
Van het gerenommeerde Argiolas uit Sardinië komt deze verfijnde Vermentino. Frisse peer, grapefruit en venkel. De afdronk heeft een goede lengte. Het is een wijn met een eigen karakter, mooi levendig, mede door het bittertje in de afdronk.
Diep kersenrood. Mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breed. Een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines, maar veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden.
De wijnbedrijven van Sicilië zijn tot de conclusie gekomen dat de druiven van het eiland zelf een ideale combinatie vormen met de moderne druiven van buitenaf. In het geval van de catarratto druif voegt deze lokale druif het karakteristieke, zachte en rij
In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de nero d’Avola, een typisch
De wijngaarden van de Etna trekken de afgelopen jaren veel belangstelling. Van heinde en verre komen producenten hierheen om wijngaarden op de hellingen van de vulkaan te kopen. Regaleali bezit daar het estate ‘Il Tascante’, waar de carricante voor deze w
Het befaamde huis Tasca d’Almerita heeft tegenwoordig ook wijngaarden op de hellingen van de Etna. Op dit estate, Tascante, wordt ook deze wijn gemaakt, op basis van een typische Etna-druif, de nerello mascalese.
De Malvasia vindt zijn oorsprong op de Griekse eilanden. Conte Tasca d’Almerita maakt met deze Malvasia Secca van het eiland Salina een uitgesproken droge stijl.
Barst van het rijpe en zoete fruit, mint en eucalyptus, zwarte bessen en kersen, mooi vanille, getoast, het fruit blijft heersen in de smaak, krachtig en soepel, met intens fruit, zacht vanille, toast, breed, goede rijpe tannines; fraaie wijn!
Mooie wijn met een heel eigen karakter, zoet en kruidig, vijgen, warm in de geur, ondanks het warme en zwoele karakter in de smaak ook frisheid, met gedroogd fruit, krentjes, niet te zwaar, een wijn met een heel eigen karakter, maar niet rustiek, juist he
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Rampante wijngaarden. Kenmerkende wijn door de vulkanische ondergrond.
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Sciaranuova wijngaarden. Kenmerkende wijn door de Vulcanische ondergrond.
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Piandario wijngaarden. Kenmerkende wijn door de Vulcanische ondergrond.
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Sciaranuova wijngaarden. Gemaakt van de oudste wijnstokken. Kenmerkende wijn door de vulkanische ondergrond.