Licht strogeel. Heerlijk open, wit fruit, peer en appel, met een hint van zomerbloemen. Smakelijke witte wijn, met een aangenaam prikkeltje in de smaak, superfris en lichtvoetig, wat venkel, mooi sap, mooie zuren, zuiver.
Van het Vulkanische eiland proef je de mooie mineralen terug in deze wijn. Het zondoorstoofde rijpe witte fruit vormen een spannend duo met de frisse zuren. Heerlijk bij salades, lichte vlees- en visgerechten.
Fluweelzachte wijn van gedeeltelijk ingedroogde nero d'avola druiven van Sicilië. Mondvullend, fruitig en sappig van smaak met aroma's van bramen, kersen, chocolade, kruidnagel en pruimen.
Diep kersenrood. Mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breed. Een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines, maar veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden.
Een frisse en lichtvoetige witte wijn, met in de geur aangenaam wit fruit, peer en appel, een vleugje mint en anijs en een smaak die elegant en open is, met lekker wit fruit, een vleugje citrus, sappig. Te serveren bij gegrilde vis, wit vlees, salades en
Van het gerenommeerde Argiolas uit Sardinië komt deze verfijnde Vermentino. Frisse peer, grapefruit en venkel. De afdronk heeft een goede lengte. Het is een wijn met een eigen karakter, mooi levendig, mede door het bittertje in de afdronk.
In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de nero d’Avola.
Het aroma is intens en fruitig met geuren van gedroogde pruimen, vosdruiven, gekonfijt fruit en geroosterde noten, eindigend met een vleugje marsepein en amandel. Gekonfijte noten en geroosterde hints zorgen voor een smaakvolle en sensueel smaken pallet.
De wijngaarden van de Etna trekken de afgelopen jaren veel belangstelling. Van heinde en verre komen producenten hierheen om wijngaarden op de hellingen van de vulkaan te kopen. Regaleali bezit daar het estate ‘Il Tascante’, waar de carricante voor deze w
De wijngaarden van de Etna trekken de afgelopen jaren veel belangstelling. Van heinde en verre komen producenten hierheen om wijngaarden op de hellingen van de vulkaan te kopen. Regaleali bezit daar het estate ‘Il Tascante’, waar de carricante voor deze w
Het befaamde huis Tasca d’Almerita heeft tegenwoordig ook wijngaarden op de hellingen van de Etna. Op dit estate, Tascante, wordt ook deze wijn gemaakt, op basis van een typische Etna-druif, de nerello mascalese.
De Malvasia vindt zijn oorsprong op de Griekse eilanden. Conte Tasca d’Almerita maakt met deze Malvasia Secca van het eiland Salina een uitgesproken droge stijl.
Een zeer uitgesproken neus met aroma's van zwarte kersen, kruiden, mint en eiken. Een verleidelijke smaak van sappig rijp zwart fruit en een uitzonderlijke lange afdronk met zachte tannines.
Barst van het rijpe en zoete fruit, mint en eucalyptus, zwarte bessen en kersen, mooi vanille, getoast, het fruit blijft heersen in de smaak, krachtig en soepel, met intens fruit, zacht vanille, toast, breed, goede rijpe tannines; fraaie wijn!
Mooie wijn met een heel eigen karakter, zoet en kruidig, vijgen, warm in de geur, ondanks het warme en zwoele karakter in de smaak ook frisheid, met gedroogd fruit, krentjes, niet te zwaar, een wijn met een heel eigen karakter, maar niet rustiek, juist he
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Rampante wijngaarden. Kenmerkende wijn door de vulkanische ondergrond.
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Sciaranuova wijngaarden. Kenmerkende wijn door de Vulcanische ondergrond.
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Piandario wijngaarden. Kenmerkende wijn door de Vulcanische ondergrond.
Een stevige rode wijn met een donkerrode kleur. Een aardse neus met rood fruit en een medium body. In de mond droog, met elegante smaken van rode bessen, mokka en peper. Straffe tannines en een lange afdronk.
Een stevige rode wijn met een donkerrode kleur. Een aardse neus met rood fruit en een medium body. In de mond droog, met elegante smaken van rode bessen, mokka en peper. Straffe tannines en een lange afdronk.
Schitterende Siciliaanse wijn afkomstig uit het Etna gebied en de noordelijk gelegen Sciaranuova wijngaarden. Gemaakt van de oudste wijnstokken. Kenmerkende wijn door de vulkanische ondergrond.