Champagne

Champagne

Champagne, voor een feestelijk moment, voor bij een luxe brunch of borrel of gewoon omdat de smaak sensationeel lekker is. Bij Wijnig.nl vind je een selectie van de beste Champagne, de meest kwalitatieve en voor de beste prijs. Bij wijnig.nl zijn bekende wijnhuizen met kwaliteit Champagnes als Moët & Chandon, Krug, Dom Pèrignon, Veuve Clicqout, Ruinart en Michel Loriot vertegenwoordigd.

Al onze Champagnes zijn uitzonderlijk in kwaliteit en worden aangeboden tegen de meest aantrekkelijke prijzen. Jij kiest, en wij zorgen ervoor dat deze feestelijke wijn gemakkelijk en snel bij je wordt afgeleverd. Waar en wanneer jij dat wilt!

Voor een feestelijk moment of omdat de smaak van champagne fijn is. Een ding is zeker, de beste champagne kopen voor de scherpste prijs, dat willen wij allemaal. De verschillen in smaken tussen de Champagnes bepaald de keuze.

De druivensoort die gebruikt wordt, is een factor voor smaak. Een andere factor is de toevoeging van suikers, op deze wijze worden Champagnes ook ingedeeld. Van weinig tot geen suiker, naar 50+ gram suiker per liter: Brut Nature, Brut, Extra Brut, Xtra Dry, Sec / Dry, Demi Sec / Medium Dy, Doux.

De Champagne streek

Champagne is een regio in Frankrijk, het Noorden om precies te zijn. Hier liggen de wijngaarden verdeelt over een gebied rondom plaatsen als Reims en Épernay. Het bekende wijnhuis Moët & Chandon en Dom Perignon is gevestigd in Épernay. Voor Veuve Clicqout, Krug en Ruinart is de vestigingsplaats Reims. Grote Champagne huizen liggen dus dicht bij alkeer. Wat precies de Champagne maakt wordt bepaald door de druif. Er zijn een aantal verschillende druivensoorten die gebruikt worden, zowel apart als in een mix. Zo zijn de Pinot Noir en Pinot Meunier de gebruikelijke blauwe druiven en als witte druif wordt hier voor de Chardonnay gebruikt. De Pinot Noir druif levert de Champagne de gewenste structuur, Pinot Meunier is een toevoeging voor fruiten en Chardonnay voor de bepaling van de zuurgraad en frisse tonen.

Champagne kopen

Een champagne kopen is een kwestie van kiezen wat goed bij het moment en bij jou past. Houd je meer van een droge smaak dan is een Brut Champagne kopen een voor de hand liggende keuze. Is zoet iets voor jou, kijk dan naar een Demi-Sec of Doux Champagne.

Bij wijnig.nl kun je de beste Champagne kopen. Met een breed scala aan soorten Champagne uit het bekende wijngebied. Die speciale gelegenheid en/of feestelijke gebeurtenis wordt met Champagne nog leuker!


Bekijk alle champagnes