Deze Vermentino is een mooi voorbeeld van een rijke en complexe withe wijn met een groot rijpingspotentieel.
Met hints van honing en rozemarijn, sappige peren en meloen, evenals een grote mineraliteit en persistentie.
Afkomstig van het iconische Guado al Tasso estate in Bolgheri. Hier maakt Antinori naast enkele geweldige rode wijnen ook deze prachtige Vermentino. Ideale voorjaars- en zomerwijn.
Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade.
Le Volte, de 3e wijn van het beroemde Ornellaia. Een heel toegankelijk 'broertje' met veel sap en tonen van bessen. Mooi om iets koeler te drinken om vervolgens over te stappen naar zijn 'hogere' broertjes bij het eten.
Het is de eerste witte wijn van het landgoed. Zeldzaam en origineel, geproduceerd in zeer weinig flessen, vertelt het getrouw zijn nuances van slankheid, lichtheid en lengte.
Het is de eerste witte wijn van het landgoed. Zeldzaam en origineel, geproduceerd in zeer weinig flessen, vertelt het getrouw zijn nuances van slankheid, lichtheid en lengte.
Complexe en intense aroma's, gekenmerkt door hints van bosbessen en jam, gevolgd door tonen van tabak en cacao. In de mond is hij zacht, met zoete en elegante tannines. Lange en aanhoudende afdronk in de mond.
50% Merlot, 20% Cabernet Franc, 20%Cabernet Sauvignon, 10% Syrah. Le Macchiole kan in een adem worden genoemd met namen als Tenuta San Guido (Sassicaia) en Tenuta Ornellaia.
Donkerrode kleur met geuren van fris donker fruit, ceder, vanille, drop en wat lichte kruidigheid. Sappige aanzet met rijpe zuren en soepele tannines. Veel fruit en kruidigheid in de mond; een krachtige rode wijn met een gemiddelde afdronk.
Donkerrode kleur met geuren van fris donker fruit, ceder, vanille, drop en wat lichte kruidigheid. Sappige aanzet met rijpe zuren en soepele tannines. Veel fruit en kruidigheid in de mond; een krachtige rode wijn met een gemiddelde afdronk.
Een rijke en elegante witte wijn met een romige textuur, maar ook fris en sappig. Hints van rozemarijn, hars, zeezout, maar ook limoen en roze grapefruit.
Merlot als een nieuwe interpretatie van het Bolgheri grondgebied. De wijngaarden liggen op een ongeveer 55 meter boven zeespiegel op klei-leemgronden die van alluviale oorsprong zijn en die de wijn complexe tonen geven met behoud van de geur en frisheid.
Strogeel van kleur. Zachte geuren in de neus van gele appel, mineralen en jasmijn. Boterig eiken in de mond met vleugen citrus, meloen en witte kersenpruim met een mooie afdronk.
Strogeel van kleur. Zachte geuren in de neus van gele appel, mineralen en jasmijn. Boterig eiken in de mond met vleugen citrus, meloen en witte kersenpruim met een mooie afdronk.
De Paleo Bianco heeft een goudgele kleur met groene schittering. Intense aroma's van exotisch fruit en cederhout. Volle smaak en complexe structuur. Lange afdronk. Blend 2019 was 80% Chardonnay en 20% Sauvignon.
De Paleo Bianco heeft een goudgele kleur met groene schittering. Intense aroma's van exotisch fruit en cederhout. Volle smaak en complexe structuur. Lange afdronk. Blend 2019 was 80% Chardonnay en 20% Sauvignon.
Tonen van sappige zwarte bes, cederhout en wilde bosaardbeien, vermengd met delicate nuances van rozemarijn en peper. Mooi evenwichtig en harmonisch, met een zijdezachte en complexe structuur.
Diep robijnrood van kleur. Aroma’s van kersen, zwarte bessen, koffie, chocolade en zwarte peper. Fluweelzacht in de mond met verfijnde tannine en een lange afdronk.
Deze Super Tuscan behoort tot de top van de Toscaanse wijnen en wordt steevast zeer hoog gewaardeerd door gerenommeerde wijncritici. Caiarossa is een blend van een aantal verschillende druivenrassen.
De topwijn van het Guado al Tasso estate in Bolgheri. Piero Antinori is altijd betrokken geweest bij de beroemde wijnen uit dit gebied en heeft sinds begin jaren 90 zijn eigen topwijn: Guado al Tasso. Een Bordeauxblend die de laatste jaren de buren (Sassi
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare merlot-stijl