Caiarossa Caiarossa Toscana 2017 (150CL) Magnum
€160,00

Caiarossa Caiarossa Toscana 2017 (150CL) Magnum

Deze Super Tuscan behoort tot de top van de Toscaanse wijnen en wordt steevast zeer hoog gewaardeerd door gerenommeerde wijncritici. Caiarossa is een blend van een aantal verschillende druivenrassen. ...Meer informatie
  • Merk:Caiarossa
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:2-5 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Caiarossa Toscana 2017 (150CL) Magnum

Deze Super Tuscan behoort tot de top van de Toscaanse wijnen en wordt steevast zeer hoog gewaardeerd door gerenommeerde wijncritici. Caiarossa is een blend van een aantal verschillende druivenrassen, namelijk Cabernet Franc, Merlot, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah en Alicante. Het bouquet presenteert een prachtige eerste golf van donker fruit dat de grenzen van rijpheid opzoekt, maar veilig binnen het rijk van elegantie blijft. De aroma's zijn evenwichtig en geconcentreerd met bramen, cassis en lichte tonen van zout of roestige mineralen. De wijn is niet te geconstrueerd of te groot in de mond, maar toont eerder een delicaat niveau van elegantie. Kortom, een wijn met een perfecte balans en uitstekende kwaliteit met altijd hoge scores voor deze Super Tuscan.

Falstaff: Krachtig, helder robijnviolet. Opent met tonen van grafiet en tabak, rijke donkere bessen, vooral bosbes en vlierbes, wat eucalyptus. In de mond ook veel tabak, ontvouwt zich met stevige tannine, diepe, aardse tonen, wat tomatenpuree, stevige drive op de afdronk, maar ook drogend, zou zeker baat hebben bij rijping.

DRUIVENSOORTEN
Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sangiovese, Petit Verdot, Alicante.

WIJNGAARD
Podere Serra all'Olio.

OOGST
Met de hand, gedurende ongeveer 6 weken van eind augustus tot begin oktober.

SELECTIE VAN DE DRUIVEN
Een eerste keer in de wijngaard en vervolgens in de kelder op de sorteertafel voor en na de ontsteeling.

VINIFICATIE
Maceratie op de schillen tussen 20 en 30 dagen, met eerst een paar dagen koude maceratie. Alcoholische gisting voor elke variëteit in betonnen en houten tanks van 10 tot 80 hectoliter (alleen inheemse gist).

Twee keer per dag overpompen gedurende ongeveer 9 tot 12 dagen, daarna eenmaal per dag tot het einde van de maceratieperiode. Malolactische gisting in betonnen tanks en houten vaten.

RIJPING
In tonneaux en vaten van nieuw tot 3 jaar oud, ongeveer 30% nieuw eiken. Van 11 maanden voor de meest delicate druiven, Alicante, tot 20 maanden voor de meest krachtige, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon.

Vervolgens 6 maanden in betonnen tanks alvorens te bottelen.

EERSTE PRODUCTIEJAAR
2003.

 

  • Herkomst: Bolgheri, Toscane, Italië
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Sangiovese, Syrah, Petit Verdot en Allicante
  • Inhoud: 150CL
  • Smaaktype: Intens, fruitig, complex
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: zie info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »