Fontanafredda Raimonda Barbera d'Alba 2021
€18,75

Fontanafredda Raimonda Barbera d'Alba 2021

De zachte geur van kersenconfiture komt je tegemoet, kruidig met een vleugje laurier. Qua smaak is de wijn vol en rijk met zwart fruit en pure chocolade. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2021

Intense Barbera-ervaring uit Serralunga d’Alba

Ervaar de buitengewone rijkdom van de Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2021, een opmerkelijke uitdrukking van de Barbera-druif die gedijt op de zonovergoten hellingen rondom het charmante dorp Serralunga d’Alba. Deze wijn belichaamt de essentie van het terroir en de passie van het gerenommeerde wijnhuis Fontanafredda.

De zuidelijke en zuidwestelijke oriëntatie van de hellingen zorgt ervoor dat de druiven van 'Raimonda' optimaal worden blootgesteld aan de zon en de warmte die nodig zijn voor een volle rijping. De bodem, bestaande uit een harmonieuze mix van klei, mergel en kalksteen, voegt een uniek karakter toe aan de wijn.

De oogst van de Barbera-druiven vindt plaats tussen eind september en begin oktober, op het perfecte moment om de frisheid en de volle smaak van de druiven te vangen. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig verwerkt en ondergaan ze een fermentatieperiode van 7-8 dagen in stalen tanks. Deze fase is cruciaal voor het onthullen van de intense smaak en kleur die kenmerkend zijn voor Barbera-wijnen. De malolactische gisting volgt op deze fase en voegt extra diepte en complexiteit toe aan de wijn.

Na het vinificatieproces rijpt een deel van de wijn verder in grote houten vaten van zowel Frans als Slavonisch eikenhout. Tegelijkertijd krijgt een ander deel van de wijn de kans om zijn karakter te ontwikkelen tijdens een jaar lange rijping in kleinere vaten van 225-300 liter, gemaakt van medium getoast Frans en Amerikaans eiken. De subtiel geïntegreerde houtinvloeden voegen een elegante dimensie toe aan de wijn, terwijl het karakter van de druif behouden blijft.

Vlak voor het bottelen komen de twee delen samen, resulterend in de harmonieuze en uitgebalanceerde Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2021. Deze wijn vertegenwoordigt de harmonie tussen traditie en innovatie die het wijnhuis Fontanafredda kenmerkt en biedt een onvergetelijke ervaring voor elke wijnliefhebber. Ontdek de intensiteit en de diepte van Barbera, verankerd in de prachtige regio Piemonte.

  • Herkomst: Serralunga d'Alba / Langhe / Piëmonte
  • Druivensoort: Barbera
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fruitig, soepel, toegankelijk
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: De druiven worden eind september begin oktober geplukt waarna het sap en de schillen 7-8 dagen op stalen tanks vergisten. Hierna volgt de malolactische gisting. Hierna rijpt een deel van het sap verder in grote houten vaten van Frans en Slavonisch eikenho
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Prima bij karaktervolle hoofdgerechten, op basis van vlees, bij salades, koude voorgerechten, licht gerijpte kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »