Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Deze wijn heeft een intens rode kleur en een paarse rand. Aroma's van rijk rood fruit en karamel met lichte rokerige tonen. In de mond complex en vol, eindigend met lichte tonen van eikenhout door de rijping op vat.
Helder robijnrood. Een open geur met aangenaam kersenfruit in combinatie met een vleugje kruidigheid. Lichtvoetig en fris, elegant en open, met een bittertje en iets stevigheid.
De "Flagship" wijn van Faiveley en een unieke Monopole die als sind 1874 in handen van de familie Faiveley is. Samen met Romanée Conti zijn ze de enige die hun naam aan een Grand Cru Clos hebben mogen geven.
Geniet van verrukkelijk fruit, met rijpe zwarte kersen en een subtiele vanilletoets. De smaak is ongerept en krachtig, met zoete kersen, vanille en toetsen van chocolade en rook. Een weelderige ervaring die zich uitstrekt in een lange en gelaagde afdronk.
De "Flagship" wijn van Faiveley en een unieke Monopole die als sind 1874 in handen van de familie Faiveley is. Samen met Romanée Conti zijn ze de enige die hun naam aan een Grand Cru Clos hebben mogen geven.
Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade.
Galatrona is de "Grand Cru" van Merlot van Petrolo, alleen gemaakt met de druiven van de gelijknamige wijngaard geplant tussen het einde van de jaren 80 en de helft van de jaren 90 met lage kracht bordeaux klonen. De eigenaardige grond, rijk aan klei in c
Ontdek Petrolo Torrione 2019, een Toscane-wijn die traditie en innovatie samenbrengt. Volle, elegante smaken met zijdezachte tannines, perfect om van te genieten.
Deze wijn van 100% syrah druiven is toch wel dé ster van de Hermitage wijnen. Deze volle Hermitage bezit een zoetige verrassing, verbluffende concentratie en lengte.
Deze wijn van 100% syrah druiven is toch wel dé ster van de Hermitage wijnen. Deze volle Hermitage bezit een zoetige verrassing, verbluffende concentratie en lengte.
Deze wijn wordt uitsluitend gemaakt van het "Les Grandes Vignes" -perceel gelegen op de top van de Hermitage-heuvel op ongeveer 325 m hoogte. Dit perceel is voornamelijk op het zuiden gelegen en vormt een amfitheater van halfronde wijnterrassen. In de all
Deze wijn wordt uitsluitend gemaakt van het "Les Grandes Vignes" -perceel gelegen op de top van de Hermitage-heuvel op ongeveer 325 m hoogte. Dit perceel is voornamelijk op het zuiden gelegen en vormt een amfitheater van halfronde wijnterrassen. In de all
De wijn heeft een schitterende diepe rode kleur. De neus is krachtig, complex en expressief met zwarte bessen, rook, specerijen, leer en zwarte olijven. De smaak is krachtig, maar zijde zacht met een redelijk krachtige tannine structuur, wat een beeldmerk
De wijn heeft een schitterende diepe rode kleur. De neus is krachtig, complex en expressief met zwarte bessen, rook, specerijen, leer en zwarte olijven. De smaak is krachtig, maar zijde zacht met een redelijk krachtige tannine structuur, wat een beeldmerk
Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar.
Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar.
De Colore is afkomstig van zeer oude wijngaarden (+ 70 jaar!) Sangiovese, Canaiolo en Colorino; armere grond gemengd met zand en steen creëren het perfecte terroir voor een wijn die veel verhult over Toscane en haar historische smaak!
Een Toscaanse topper met maar liefst 97 punten van James Suckling. 100 % Sangiovese gerijpt op kleine barriques. Een echt krachtpatser met een enorm bewaarpotentieel.