Biserno Campo di Sasso Insoglio del Cinghiale 2020
€27,75

Biserno Campo di Sasso Insoglio del Cinghiale 2020

Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade. ...Meer informatie
  • Merk:Biserno
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Biserno Campo di Sasso Insoglio del Cinghiale 2020

“Gelegen vlakbij Bolgheri, de snoepwinkel van Toscane met louter kostbare lekkernijen. Broedplaats van Super Tuscans. Hebben ze bij Antinori patent op. Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade. Geen overdreven zonneschijn: fijne duistere partijen, treuzelende tannines en van een diepgaande ontspanning. Italiaan voor de Bordeaux-liefhebbers”,
Harold Hamersma, beoordeeld met een 9-

91 pnt - The Wine Advocate (Insoglio 2018)
93 pnt – James Suckling (Insoglio 2018)
91 pnt – Falstaff (Insoglio 2018)

92 pnt – James Suckling (Insoglio 2017)
92 pnt – Vinous (Insoglio 2017)

In 1995 ontdekte Lodovico Antinori een domein wat hij later met zijn broer Piero en landeigenaar Umberto Mannoni omtoverde tot Tenuta di Biserno. Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Tenuta di Biserno grenst aan het historische dorp Bolgheri en biedt een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral cabernet franc en merlot en in kleinere hoeveelheden petit verdot en cabernet sauvignon.

  • Herkomst: Bolgheri, Toscane, Italië
  • Druivensoort: syrah (35 %) merlot (35 %) cabernet (25 %) petit verdot (5 %)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Robijnrood van kleur met paarse tinten. Intense neus met tonen van zwarte kersen, bramen en tabak. Mooi in balans met een zachte afdronk.
  • Houdbaarheid: 10 jaar
  • Vinificatie: De vergisting neemt plaats voor 2 tot 3 weken op roestvrijstalen vaten bij 28 graden. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats, Vervolgens rijpt 40% van de wijn voor 4 maanden op gebruikte Franse eikenhouten fusten.
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gebraden vlees, stoofschotels en kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »