Bibi Graetz Colore Toscana 2019
€295,00

Bibi Graetz Colore Toscana 2019

De Colore is afkomstig van zeer oude wijngaarden (+ 70 jaar!) Sangiovese, Canaiolo en Colorino; armere grond gemengd met zand en steen creëren het perfecte terroir voor een wijn die veel verhult over Toscane en haar historische smaak! ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Colore de Bibi Graetz Toscana Rosso 2019
 
De "Droom"
Colore is de hoogste uitdrukking van Bibi Graetz droom, van zeer oude wijngaarden van Sangiovese. Arme grond vermengd met zand en steen en hoge hoogte creëren de perfecte terroir voor een wijn die veel vertelt over Toscane en zijn oude smaak. Alleen de beste vaten van de hele productie zullenColore worden.

Wijnmaker's Proefnotities
Sangiovese 100%
"Monumentaal, er is geen beter woord om deze jaargang te beschrijven. Rondheid in
elk aspect van de wijn: elegantie, frisheid en grote zuren die zorgen voor
zeer fijne lagen geeft die verrassend waarneembaar zijn in de neus en bij de eerste slok.                Colore 2019 viert mijn 20-jarig jubileum als wijnmaker. Het is een geweldige
reis geweest sinds 2000, vol voldoeningen en nu met dit wijnjaar sluit ik eindelijk
de cirkel rond. Mijn wijnen waren in het begin op zoek naar structuur en
concentratie, in 2009 realiseerde ik me dat "elegantie" de belangrijkste
drijfveer moest zijn. In 2019 is het me gelukt!"
Bibi Graetz

Wijnoogstjaar 2019
Vintage 2019 bood de beste omstandigheden voor een volledige en gezonde ontwikkeling
van de planten. Tijdens het voorjaar voorkwam de beperkte hoeveelheid regen het
begin van ziekten. De zomer werd gekenmerkt door een goede thermische excursie
tussen dag en nacht met een zeer "zacht" klimaat wat de
de druiven de mogelijkheid gaf langzaam en volledig te rijpen. Het resultaat was dat
de druiven de perfecte hoeveelheid suiker en zuurgraad hadden met een ongelooflijke
aromatische textuur. De oogst begon op 21 september en eindigde op 8 oktober.
oktober.

Vinificatie en rijping
De druiven voor Colore werden geselecteerd uit 3 wijngaarden: Lamole,
Vincigliata en Siena. Elke wijngaard werd tot 8 keer geoogst, zodat
de druiven met de hand te plukken op het perfecte rijpingsniveau. Na de eerste selectie in
in de wijngaarden, vindt een tweede selectie plaats in de wijnmakerij voor de ontstemming.
In dit stadium worden de bessen zachtjes geperst en in open barriques gelegd,
met extreme aandacht voor het gescheiden houden van elk perceel en perceel van de
van de anderen. De gisting wordt op natuurlijke wijze uitgevoerd door inheemse gisten met 6 tot
8 handmatige punch-down en pump-over per dag, zonder temperatuurcontrole
en zonder bloedingen, en duurde tot 2 weken, met een extra week van
maceratie op de schillen. Na de gisting wordt de wijn overgebracht in nieuwe
barriques, waar de malolactische gisting plaatsvindt. Elk perceel rijpt
20 maanden apart gerijpt voordat de definitieve blend wordt

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: 80% Sangiovese, 10% Colorino, 10% Canaiolo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, krachtig, complex, terroir
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »