Petrolo Galatrona Val d'Arno di Sopra DOC 2019
€99,95

Petrolo Galatrona Val d'Arno di Sopra DOC 2019

Galatrona is de "Grand Cru" van Merlot van Petrolo, alleen gemaakt met de druiven van de gelijknamige wijngaard geplant tussen het einde van de jaren 80 en de helft van de jaren 90 met lage kracht bordeaux klonen. De eigenaardige grond, rijk aan klei in c ...Meer informatie
  • Merk:Petrolo
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Petrolo Galatrona Val d'Arno di Sopra DOC 2019

Wijnbouw

Sinds 2004 stoppen we met traditionele landbouwmethoden die natuurlijke en duurzame oplossingen toepassen: droge landbouw en geen bemesting, geen grondbewerking, totale begraving met mulchbeheer, geen gebruik van synthetische pesticiden. In 2016 behaalde het wijnhuis een officiële biologische certificering (Petrolo-olijfolie is biologisch sinds de jaren 90). Om een natuurlijk evenwicht in de wijngaardte bereiken, wordt het plantenbeheer met de hand uitgevoerd met gerichte interventie. Zwaarder snoeien en druivenverdunnen is bijna afwezig in de rijpe wijngaarden die al in balans zijn. Vandaag de dag is buitengewoon groeimanagement alleen nodig in de meer uitdagende jaren.

Wijnbereiding

Handmatige oogst in kratten en verdere druivenselectie met sorteertafel. Natuurlijke vinificatie met inheemse gisten in cementvaten. Handmatig zacht en frequent overpompen. Lange huid maceratie.

Lagering

Spontane malo-melkzuurfermentatie in hout. Rijping in Frech eiken barrique, een derde nieuw, voor ongeveer 18 - 20 maanden. Constante batonnage van de fijne moer voor de eerste 6 maanden.

Stijl

Intense elegante wijn met een geweldige structuur en complexiteit, mooie balans tussen zuurgraad, fruit en tannines. Een geweldige wijn, buiten de druivensoort waarvan hij is gemaakt, moet uitdrukking zijn van het stuk land waar het vandaan kwam. Naast dat het in wezen goed is, moet het op zijn eigen manier een klassieker zijn.

  • Herkomst: Val d'Arno di Sopra, Toscane, Italië
  • Druivensoort: Merlot
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, gestructureerd, complex
  • Houdbaarheid: 25 jaar +
  • Vinificatie: Lange schilinweking, 20-24 maanden houtlagering op Frans Eiken barrique, eerste 6 maanden met battonage
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: rood vlees, gebraad, wildgerechten, wild gevogelte
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »