Bubbelen het hele jaar door.
- Geplaatst op
- Door Nadien de Visser
- 0
Tegenwoordig wachten we niet meer op de feestdagen maar drinken we het hele jaar door Champagne.
Tegenwoordig wachten we niet meer op de feestdagen maar drinken we het hele jaar door Champagne.
Zondag was het zo ver: de grote proeverij. Wat was het een feestje! Er was een grote selectie van het assortiment te proeven: van de Boschendal serie tot de klassieke Vosne-Romanée. Van de Italiaanse Le Monde serie kwam zelfs de producent langs om de gasten meer te vertellen over dit wijnhuis. Dit alles werd vergezeld door de lekkere kazen, charcuterie en steak van de BBQ.
De rokjesdagen maken plaats voor wind, regen en lange Netflix-avonden. Verfrissende wijnen, die in de zomer zo lekker zijn, maken plaats voor wijnen waarvan je het juist een beetje warm krijgt. Stoofpotje op het vuur, openhaard aan. Het is tijd voor de herfstwijnen.
Als ik aan Spanje en wijn denk, dan is het eerste wat me te binnenschiet: Rioja. Rioja is het bekendste wijngebied van Spanje. De hoofdrol is weggelegd voor tempranillo. Olé.
Oké, één druif*, één wijn – dat is lekker overzichtelijk. Het classificatiesysteem is ook recht voor z’n raap, maar die moet je wel kennen. De ene Rioja is de andere niet. Komen de kreten ‘Joven’, ‘Crianza’, ‘Reserva’ en ‘Gran Reserva’ je bekend voor? Dat zijn de classificaties in Rioja en zeggen onder andere iets over het houtgebruik.
Je kunt de hoek van de straat niet meer om of er duikt wel een burgertent op. Voorzien van woordspeling uiteraard, ik noem een Burgermeester, Burgertrut en laatst kwam ik ook Burgerzaken tegen. Hip of niet, het blijft een van mijn favoriete gerechten die – laten we even eerlijk zijn – zo vet mogelijk het lekkerst is. Ja, toch? Maar welke wijn drink je erbij?