Een champagne ontbijt voor je geliefde

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
Een champagne ontbijt voor je geliefde

Stel je voor, je wordt gewekt door de geur van pannenkoekjes en verse croissantjes, een paadje van rozenblaadjes leidt je naar de keukentafel waar je lover al zit te wachten. Ja, beste lezers, het is weer bijna Valentijnsdag. Maar wacht dit keer niet op je vriend of vriendin voor dit romantische gebaar, ga zelf aan de slag. Maak dan ontbijt voor jezelf, eh, ik bedoel voor je Valentijn!

Wat belangrijk is, is dat het niet mag mislukken. Bovendien is het 14 februari gewoon een werkdag, dus je hebt weinig tijd. Dit Valentijnsontbijt maak je in een halfuur klaar, is heerlijk en vooral: zo gepiept!

 

We gaan een makkelijke versie van de Eggs Benedict maken. Eieren en Champagne is een wereldcombinatie, dus dat zit goed. Daarnaast bakken we in een handomdraai een paar pannenkoekjes met chocoladesaus, witte chocolade en frambozen. Daarbij serveren we een mimosa, zodat jullie ook gelijk aan de dagelijkse portie vitaminen komen!


champagne ontbijt

Wat heb je nodig? 

Champagne & mimosa

- Champagne Bernard Remy Brut
- Jus d’orange
- Frambozen

Brioche met zachtgekookt ei, avocado en Hollandaisesaus

- 15 minuten van je tijd
- 2 eieren
- 1 avocado
- Briochebrood
- Hollandaisesaus (100 gram boter, 1 eidooier, azijn en zout)

Breng een pan met water aan de kook. Leg de eieren met behulp van een lepel in het hete water en zet de kookwekker op 4 minuten. In de tussentijd kun je alvast de avocado in plakjes snijden en brioche roosteren. Dat laatste kan in een koekenpan, tosti-ijzer of in de oven. 


Als de wekker gaat, haal je de eieren eruit en zet je ze razendsnel onder de koude kraan. Voor de Hollandaisesaus verwijs ik je naar het foolproof recept van Martha Stewart op Culy.nl.

Maak twee borden op met eerst een sneetje toast (voor het oog kun je de korstjes er nog afsnijden). Beleg de toast met plakjes avocado en leg hierop voorzichtig het zachtgekookte eitje. Maak af met een toefje Hollandaisesaus. Smullen! 


Schenk hierbij een glas Champagne Bernard Rémy met een feestelijk framboosje!

champagne ontbijt


American Pancakes (ongeveer 8 stuks):


- 15 minuten van je tijd
- 120 gram bloem
- 150 ml melk
- 1 zakje bakpoeder
- 1 ei
- klontje boter
- snufje zout
- boter om te bakken


Mix alle ingrediënten door elkaar (behalve de bakboter). Verhit een beetje boter in een grote koekenpan. Als de boter gesmolten is, giet je het beslag in de pan. Ik kon ongeveer drie pannenkoekjes tegelijk bakken. Doordat je bakpoeder gebruikt, worden de pannenkoeken lekker luchtig. Zodra je belletjes aan de bovenkant begint te zien, kun je ze omdraaien.

Ik smolt een beetje Nutella in de magnetron en goot dat over de pannenkoekjes. Ik maakte ze verder met frambozen en geraspte witte chocolade!

Schenk hierbij een mimosa, dat is 50% jus d’orange met 50% champagne.  

Fijne Valentijnsdag! 

Bernard Remy

Bernard Remy Champagne voor je champagne ontbijt! Tijdelijk gratis bij een bestelling vanaf 75 euro! 
-

Nadien


Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een  studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren. Ondertussen SWEN-3 behaald en onderweg naar de vinologenopleiding. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.