Clobanel is de Koning van de huiswijn!

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
Clobanel is de Koning van de huiswijn!

 Clobanel is de koning van de huiswijn!
 Een wijn die je opentrekt als er onverwachts een vriendin op de stoep staat, als je opeens een diner in elkaar moet flansen of als het zonnetje zo hard op je hoofd brandt dat je wel naar het strand moet. Voor die momenten is er Clobanel!

 Alles kan in Languedoc?
 De wijnen van Clobanel komen uit het zuiden van Frankrijk. Dit gebied, Languedoc-Roussillon, is een geliefde vakantiebestemming van kamperend Nederland, maar het is ook het grootste wijngebied van Frankrijk. Hier weten ze wat wijn maken inhoudt en produceren ze voor ieder wat wils. Van super-de-luxe wijnen afkomstig uit de beroemde appellations als Cote-Rotie en Chateauneuf-du-Pape tot regelrechte doordrinkers, beter bekend onder de noemer ‘Vins de Pays’. Voor die wijnen gelden minder strenge regels, en zijn dus over het algemeen goedkoper om te maken (en om te drinken!).

 Clobanel bij de barbecue?
Clobanel valt in die laatste categorie en – gezien de enorm gunstige prijs – benoem ik ‘m bij deze tot de koning van de huiswijn. Of je nu op het strand, de boot of in het park zit, het is precies wat je nodig hebt. De Blanc kun je inzetten als doeltreffend aperitief, waarmee we even de smaakpapillen activeren. Klein canapeetje geitenkaas erbij. De wijn kan op tafel blijven staan als je voor een vis en/of groente BBQ gaat, maar je kunt ‘m ook inruilen voor de rosé. De rosé van Clobanel is een typische Zuid-Franse rosé met aroma’s van aardbeien en frambozen. Wij namen de proef op de som en ontdekten dat het perfect gaat bij gamba’s met Provençaalse kruiden van de barbecue.  Liever vlees? Dan is er de Clobanel Rouge, gemaakt van de lokale druivenrassen: syrah, carignan en grenache. In de zomerse temperaturen kun je de wijn ook gekoeld drinken. Halfuurtje van tevoren in de koelbox en je bent er klaar voor!

 Had ik de prijs al genoemd? Voor € 5,25 haal je een fles in huis. Clobanel is de koning van de huiswijn!

 https://www.wijnig.nl/search/clobanel/

Wij poppen een flesje (oké, twee) in het park. Het vakantiegevoel is begonnen!

 

Nadien


Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een  studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren. Ondertussen SWEN-3 behaald en onderweg naar de vinologenopleiding. 
 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.