Rosé

Drie doordrinkers (onder de 8 euro!) bij de Tour

Drie doordrinkers (onder de 8 euro!) bij de Tour De Tour de France is weer volop aan de gang, waarbij Dumoulin dit weekend de koninginnenrit won! Ik moet bekennen dat ik geen fanatieke tourkijker ben, maar het wordt wel steeds meer een dingetje in mijn vriendengroep. De één komt later, omdat hij nog even de laatste etappe wilt afkijken, de ander wil alleen ergens afspreken waar de Tour wordt uitgezonden. Met een vooruitziende blik – Parijs is tenslotte nog ver – heb ik alvast een lijstje doordrinkers voor je gemaakt. Voor ieder wat wils én onder de 8 euro.

Wijntips bij de Barbecue

Wijntips bij de Barbecue Durven we de BBQ al aan te steken? De ene dag is het snikheet, de andere dag is het code geel. De weersverwachting voor de komende dagen laat nog wat regen zien, maar het zonnetje moet toch een keer doorbreken? Als het dan zo ver is, kun je maar beter goed voorbereid aan tafel komen. Hieronder een lijstje wijntips voor bij de barbecue.

Wie het eerst in de zon zit

Wie het eerst in de zon zit Hoewel rosé in bijna alle wijn producerende landen wordt gemaakt, blijft de Provence het epicentrum van dit type wijn. Maar liefst 88% van de wijnen die er wordt gemaakt is rosé. De rosé uit de Provence is gemakkelijk te herkennen aan de kleur: zalmroze.