Wijnig.nl in de Volkskrant

  • Geplaatst op
  • Door Wijnig.nl
  • 0
Wijnig.nl in de Volkskrant

Ook de Volkskrant is bekend met Wijnig.nl, lees nu het artikel over Nieuw-Zeelandse wijnen en de mooie aanbiedingen bij Wijnig.nl.

Als het om wijn gaat, zijn onze tegenvoeters, de bewoners van het eilandenrijk Nieuw- Zeeland, beroemd om hun Sauvignon Blanc. Knetterend geladen, knisperend geurig en smakkend fris, deze witte van de van oorsprong Franse druif. Een jaar of vijftien geleden verschenen de eerste versies, hoog van kwaliteit en duur. Overproductie zorgde er echter voor dat de prijs onder een tientje dook. Inmiddels zijn de wijngebieden van Nieuw-Zeeland, die je als ‘cool climate’ kunt bestempelen, bezig met een nieuwe hit: Pinot Noir. Ook die is uitstekend. En wij begonnen ons af te vragen of er nog meer is. Anders. We legden onze vraag bij een trits leveranciers neer. Velen hadden niets, maar toch kregen we een spannend stel flessen van heel andere druivenrassen. Misschien zijn de Nieuw-Zeelanders bezig zich hiermee uit hun overschot aan Sauvignon Blanc te werken, omdat er geen geld meer mee te verdienen valt. In elk geval waren de toegestuurde wijnen op één na allemaal duurder dan het markerende tientje. Stukken duurder soms. Maar ze bleken het waard.

Johner Riesling 2016, Wairarapa
wijnig.nl, € 9,25 (tijdelijk)
Het koele klimaat van Nieuw-Zeeland lijkt geknipt voor de rieslingdruif. Dit is een verrukkelijke ‘Duitse’ wijn met een klein zoetje dat het altijd ruim aanwezige zuur in balans houdt. Geurig, vooral tropisch van aroma, een hint van de voor Riesling kenmerkende olieachtigheid, een vleugje honing. In de mond groene appel.

Zie ook de gehele pagina in de Volkskrant.
Wijnig.nl - de Volkskrant 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.