De wijn is vol van de kracht en het karakter van de 100% Monastrell druif, afkomstig van wijngaarden van meer dan 40 jaar oud op een hoogte van 700m in zanderige, kalksteen en steenachtige bodems in Jumilla-Murcia.
Een fraaie, zwoele kruidigheid, pruimen, kersen en zwarte bessen, chocola, sappig, warm, stoer en intens, maar het fruit blijft mooi aanwezig, lekker stoer.
In de geur veel indrukken van donker fruit, kersen en zwarte bessen met op de achtergrond wat kruidnagel en vanille. De smaak is stevig met een sappige structuur. Mooie complete wijn mede door een verblijf van 18 maanden in barriques van Frans eikenhouten
Fijn en fruitig in de geur, met rijp zwart fruit, pruimen en zwarte kersen. Plezierig van smaak. Wijn met pit, goed fruitig en amandelen. Vol en fluwelig, met wat tannines, maar vooral soepel en rond, mooi uitgebalanceerd.
De zachte geur van kersenconfiture komt je tegemoet, kruidig met een vleugje laurier. Qua smaak is de wijn vol en rijk met zwart fruit en pure chocolade.
50% Merlot, 20% Cabernet Franc, 20%Cabernet Sauvignon, 10% Syrah. Le Macchiole kan in een adem worden genoemd met namen als Tenuta San Guido (Sassicaia) en Tenuta Ornellaia.
Briljante violette kleur en met intense, zoete kruiden in de mond in evenwicht met tonen van pruimen, cassis, bramen en zwarte kersen. Hij is romig, zacht en rijp in de mond met zachte, ronde tannines en een lange zijdeachtige afdronk.
Intense tonen van rijp rood fruit zoals framboos, aardbei en een hint van kersen. Op de achtergrond wat gedroogde Provençaalse kruiden. Medium body, fluweelzachte tannines en zwoel van structuur. Fijne kruidigheid en een lange finale.
Fruitgedreven rode wijn van gelijke delen garnatxa en sumoll, twee druivenrassen die het bijzonder goed doen in Penedès. Biodynamische wijnbouw, wijngaarden op 600 meter hoogte en een minimalistisch werkwijze, dat is Can Sumoi in een notendop.
Verleidelijke Malbec uit Cahors. Anders dan anders, want het fruit wordt op de voorgrond gezet. Gouleyant betekent 'makkelijk te drinken'. Deze wijn vraagt geen jarenlange flesrijping, maar is nu al heerlijk. Fruitig, gul, rond en soepel.
Dolcetto is lang ondergewaardeerd geweest, maar is zijn populariteit is de afgelopen jaren gegroeid. Het is net als de Barbera en de Nebbiolo een echte druif van de streek, die interessante wijnen kan opleveren.
Diep paars van kleur. In de neus volle aroma's van rijpe rode kersen, aardbeien en rode pruimen met een hint van kaneel en groene peper. De smaak is vooral fruit gedreven met zeer lichte tannines wat een plezierige en aangename afdronk geeft.
Blend van typische blauwe druiven uit de regio, van 25 jaar oude wijnstokken. Wijn met veel fruit en een medium body door rijping in gebruikte vaten van eikenhout.
De Yellow Label van Juan gil is gemaakt van handgeplukte Monastrell (Mourvèdre), welke na fermentatie gedurende 4 maanden op deels Franse/deels Amerikaanse eik heeft gerijpt waarna deze weer terug wordt geplaatst naar RVS voordat deze wordt gebotteld.
Clio Jumilla, wordt geproduceerd door Bodegas El Nido van de fameuze wijnmaker Juan Gill. De druiven voor deze wijn zijn gemaakt van Cabernet Sauvignon-wijngaarden en zeer oude Monastrell, met een zeer lage opbrengst.
Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense Malbec. Hij heeft geconcentreerd zwart fruit, met vanille, toast, balsamico, de smaak is rijp en peperig , krachtig en intens, met goede zuren door de hoogte.
Robijn rode kleur met een paarse zweem. In de neus aroma's van aardbeien, bloesem en een lichte kruidige noot. In de smaak rijp rood fruit met zachte tannine in de afdronk.