Fontanafredda Dolcetto di Diano d’Alba La Lepre 2020
€20,95

Fontanafredda Dolcetto di Diano d’Alba La Lepre 2020

Fijn en fruitig in de geur, met rijp zwart fruit, pruimen en zwarte kersen. Plezierig van smaak. Wijn met pit, goed fruitig en amandelen. Vol en fluwelig, met wat tannines, maar vooral soepel en rond, mooi uitgebalanceerd. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Fontanafredda Dolcetto di Diano d’Alba La Lepre 2020

Ontdek de Fontanafredda Dolcetto di Diano d’Alba La Lepre 2020, een eerbetoon aan de rijke Dolcetto-traditie van het pittoreske Diano d'Alba, gelegen in de prachtige regio Piemonte. Dit gebied, verheven tot een DOCG-status in 2010, staat bekend om zijn uitstekende Dolcetto-wijnen en heeft zijn eigen unieke appellatie binnen Piemonte.

De La Lepre-wijngaarden bevinden zich op hoogtes van 250 tot 300 meter boven de zeespiegel, genietend van een zuidelijke en zuidwestelijke oriëntatie. De kalkrijke bodem vormt een ideale voedingsbodem voor de Dolcetto-druiven, die met zorg worden geteeld en geoogst. De druiven ondergaan een delicate schilweking in roestvrijstalen tanks bij een precieze temperatuur van 30 tot 32 graden Celsius. Tijdens dit proces wordt regelmatig overgepompt om de optimale extractie van kleur, smaak en tannine te garanderen. De daaropvolgende alcoholische gisting vindt plaats bij een lagere temperatuur van 25 à 26 graden Celsius, wat bijdraagt aan het behoud van de fruitige frisheid.

Na de fermentatie geniet de wijn van een rustperiode van zes maanden in roestvrijstalen vaten, waar de ware essentie van de Dolcetto-druif zich ontvouwt. Het resultaat is een waarachtige Dolcetto-ervaring met overvloedige fruitigheid en intrigerende aroma's van kersen, aardbeien en frambozen.

Ontdek de Fontanafredda Dolcetto di Diano d’Alba La Lepre en duik in de levendige smaak van Italiaanse traditie en passie, gevangen in elke slok.

  • Herkomst: Piemonte, Langhe, Italië
  • Druivensoort: Dolcetto
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig, droog, toegankelijk
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: warme voorgerechten, pastagerechten, groenteschotels en lichte vleesgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »