Cignomoro 6 Anime Puglia Rosso 2021 is een meeslepende blend van zes lokale druivensoorten, doordrenkt met de zonovergoten essentie van Puglia. Een levendige rode wijn die de ziel van het zuiden van Italië belichaamt.
Deze Merlot rijpt onder ideale omstandigheden. Een geslaagd voorbeeld van wat deze mooie streek te bieden heeft. Een soepele Merlot met een lekker pepertje.
Prachtige rode wijn van 100% tempranillo van het befaamde huis Bodegas del Jaro. De druiven van de jonge stokken geven de wijn een jeugdig en frisse Ribera del Duero. Een robijnrode kleur en ronde tannines.
Een originele, heel lichtrode wijn, van zeldzame druiven uit de Alto Adige, met heerlijk subtiel fruit, rokerig, aangenaam vanille, wat kersen en een vleugje rozenbottel, rozen, mooi breed in de smaak.
Ontdek de verfijning van de Podere Il Carnasciale Ottantadue 2019. Deze wijn, rijk aan Italiaanse traditie, belichaamt de puurheid van Sangiovese in een verrukkelijk concentraat.
Geniet van de rijke smaken van Sardinië met de Argiolas Korem Bovale Isola dei Nuraghi 2019. Een krachtige rode wijn met een smaak, die rijk is, zwoel en kruidig is met hout, complexe aroma's en een lange afdronk.
Ooit gehoord van alfrocheiro? De kans is klein, want deze druif groeit voor zover wij weten niet buiten Portugal. Z'n oorsprong ligt in de Dão . Taboadella maakt een prachtige versie waarin het fruit voorop staat. Rijp maar niet jammig.
Fruitige wijn van biologisch geteelde druiven, met aroma’s van rood fruit en een hint van rode peper. Kan op warme zomerdagen prima licht gekoeld gedronken worden.
Robijn rode kleur met een paarse zweem. In de neus aroma's van aardbeien, bloesem en een lichte kruidige noot. In de smaak rijp rood fruit met zachte tannine in de afdronk.
Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense Malbec. Hij heeft geconcentreerd zwart fruit, met vanille, toast, balsamico, de smaak is rijp en peperig , krachtig en intens, met goede zuren door de hoogte.
Verleidelijke geuren van rijpe aalbessen, toast, iets gebrande specerijen en aardse tonen. Veel sap in de aanzet. Fijne Tannines, veel tonen van fruit maar ook zwart fruit. Goede romige lengte.
In de neus zwarte bessen, amarenekers, bramen, kruidige specerijen en aardse tonen.
De dronk sluit zich daarop aan met frisse zuren en stevige jonge tannines .
Clio Jumilla, wordt geproduceerd door Bodegas El Nido van de fameuze wijnmaker Juan Gill. De druiven voor deze wijn zijn gemaakt van Cabernet Sauvignon-wijngaarden en zeer oude Monastrell, met een zeer lage opbrengst.
De Yellow Label van Juan gil is gemaakt van handgeplukte Monastrell (Mourvèdre), welke na fermentatie gedurende 4 maanden op deels Franse/deels Amerikaanse eik heeft gerijpt waarna deze weer terug wordt geplaatst naar RVS voordat deze wordt gebotteld.
Blend van typische blauwe druiven uit de regio, van 25 jaar oude wijnstokken. Wijn met veel fruit en een medium body door rijping in gebruikte vaten van eikenhout.
Diep paars van kleur. In de neus volle aroma's van rijpe rode kersen, aardbeien en rode pruimen met een hint van kaneel en groene peper. De smaak is vooral fruit gedreven met zeer lichte tannines wat een plezierige en aangename afdronk geeft.
Dolcetto is lang ondergewaardeerd geweest, maar is zijn populariteit is de afgelopen jaren gegroeid. Het is net als de Barbera en de Nebbiolo een echte druif van de streek, die interessante wijnen kan opleveren.