Podere Il Carnasciale Ottantadue 2019
€29,95

Podere Il Carnasciale Ottantadue 2019

Ontdek de verfijning van de Podere Il Carnasciale Ottantadue 2019. Deze wijn, rijk aan Italiaanse traditie, belichaamt de puurheid van Sangiovese in een verrukkelijk concentraat. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Podere Il Carnasciale Ottantadue 2019

Pure Essentie van Sangiovese!

De Podere Il Carnasciale Ottantadue 2019 is een meesterwerk van pure expressie. Afkomstig uit de schilderachtige regio Val d’Arno di Sopra in Toscane, is deze wijn doordrenkt met de rijke traditie van Italiaanse wijnbouw. Gemaakt van 100% Sangiovese-druiven, toont het de ware karakteristieken van het terroir en de zorgvuldige ambacht van het wijnhuis.

De Ottantadue 2019 onderging een zorgvuldige vinificatie, inclusief alcoholische en malolactische gisting in cement, gevolgd door 14 maanden rijping in roestvrijstalen vaten en nog eens 6 maanden rijping op fles. Het resultaat is een wijn die zowel direct genot als potentieel voor rijping biedt.

Proefnotitie:

Intense en heldere robijnrode kleur. In de neus tonen van vlezig rood fruit, gevolgd door bloemige en kruidige nuances. De smaak is zacht, sappig, intens, fris, hartig en met een goede afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 93 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Luca Maroni: 92 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn is een uitstekende metgezel voor rijke pastagerechten, gegrild rood vlees en smaakvolle kazen.

Over het wijnhuis:

Podere Il Carnasciale, een trotse familieonderneming onder leiding van de Rogosky's, belichaamt de passie voor wijnmaken. Geïnspireerd door de visie van oprichter Wolf Rogosky, wordt het landgoed vakkundig gerund door Moritz Rogosky. Met een toegewijd team van oenologen, wijnmakers en agronomen streven ze naar perfectie in elke fles.

Gelegen in het schilderachtige zuidelijke Chianti-gebergte, in de Vald'Arno di Sopra-regio, wordt het wijnhuis omringd door eeuwenoude tradities en een vruchtbare terroir. Deze unieke omgeving biedt de ideale setting voor het cultiveren van uitzonderlijke wijnen.

Moritz Rogosky gaat nog een stap verder in het nastreven van uitmuntendheid door te werken met de zeldzame Caberlot-variëteit. Hoewel officieel onbekend, staat deze druif bekend om zijn unieke eigenschappen die wereldwijd worden gewaardeerd. Met ongeëvenaard vakmanschap worden de kenmerkende smaken van Cabernet Franc en Merlot samengebracht, resulterend in buitengewone wijnen die exclusief verkrijgbaar zijn bij Podere Il Carnasciale.

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Zacht & sappig, kruidig, vlezig rood fruit
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Tomatensalsa, vissoep, pizza, magere biefstuk, charcuterie, lam
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »