Complexe en intense aroma's, gekenmerkt door hints van bosbessen en jam, gevolgd door tonen van tabak en cacao. In de mond is hij zacht, met zoete en elegante tannines. Lange en aanhoudende afdronk in de mond.
Recioto is de zoete variant van de Amarone. De druiven worden ook ingedroogd en vergist. De smaak is zoet, geconcentreerd, veel jammig fruit en kruiden zoals kaneel. Door frisse zuren is de wijn in balans.
Een jonge, fruitige en veelzijdige versie van de sangiovese. Een wijn waarin de sangiovese erin slaagt de frisse eigenschappen te verzoenen met kracht en concentratie zoals ze alleen in Montalcino kunnen.
Deze diepe, kruidige rode wijn werd voor het eerst geproduceerd in 1994, en de inspiratie voor zijn creatie was de wens om een 100% Syrah te produceren, één van Le Macchiole's favoriete druivensoorten.
Een geur met zwart fruit, pruimen, leer, vanille, in de smaak stevig, met concentratie, room, rijkdom met wat tannines na. Een mooi glas bij wild, rood vlees of in combinatie met wat stevig smakende kaas. In 5 liter uitvoering
Een geur met zwart fruit, pruimen, leer, vanille, in de smaak stevig, met concentratie, room, rijkdom met wat tannines na. Een mooi glas bij wild, rood vlees of in combinatie met wat stevig smakende kaas. In 3 liter uitvoering
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare merlot-stijl
De Vigna Casaccia, die zijn naam geeft aan een Canalicchio Cru, vertegenwoordigt de wens om het unieke karakter van een wijngaard te koesteren die in staat is om zijn sterke identiteit en kwaliteit te behouden en herkenbaar te zijn.
Geniet van de weelderige Canalicchio di Sopra Brunello di Montalcino, een meesterwerk van 100% Sangiovese. Een Magnum vol diepte en finesse, perfect om te delen en te koesteren.
Deze wijn accentueert de aangename frisheid van de Sangiovese druif, Montalcino's historische druivenras. De grond van de wijngaard is kalk-klei, waardoor Rosso di Montalcino zijn karakteristieke frisheid, mineraliteit en afdronk kan ontwikkelen.