Canalicchio di Sopra Rosso di Montalcino 2019
€27,25

Canalicchio di Sopra Rosso di Montalcino 2019

Een jonge, fruitige en veelzijdige versie van de sangiovese. Een wijn waarin de sangiovese erin slaagt de frisse eigenschappen te verzoenen met kracht en concentratie zoals ze alleen in Montalcino kunnen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Canalicchio di Sopra Rosso di Montalcino 2019

 

Domein
In 1962 legde Primo Pacenti de fundamenten voor Azienda Agricola Canalicchio di Sopra. Gelegen in het noordelijke deel van Montalcino, beslaat het domein 60 hectare, waarvan 15 hectare bezaaid is met wijnstokken en 2 hectare met olijfbomen. Al gedurende drie generaties wordt met gepassioneerde expertise wijn vervaardigd, waarbij moderne technologieën hand in hand gaan met eerbied voor oude tradities en het milieu. De wijngaarden strekken zich uit over twee distinctieve zones in Montalcino: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De unieke liggingen en grondsoorten creëren verschillende facetten van Sangiovese, die vervolgens zorgvuldig in de wijnkelders worden samengebracht tot een subliem eindresultaat.

Bodem
Deze wijn is voornamelijk afkomstig van de wijngaarden met een bodem met een uitgesproken leemcomponent, die zeer rijk zijn aan magnesium, ijzer en mangaan. In sommige oogstjaren kan een klein percentage van de druiven van de Montosoli Cru komen.

Expositie
De wijngaarden liggen gemiddeld 300 meter boven het zeeniveau.

Opbrengst
Productie van ca. 18.500 flessen van 75cl.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel.

Vinificatie
Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen en dagelijks overpompen. Maceratie op de schil gedurende 15-20 dagen, daarna 12 maanden rijping op vaten van Slavonische eik (50 hl en 25 hl), en Franse eik (750 liter). Deze Rosso di Montalcino wordt geproduceerd alleen van druiven van de jongste wijngaarden. De druiven van de meer dan 10 jaar oude wijngaarden mogen nog enkele jaren langer op eik rijpen om zo de Brunello di Montalcino en hun Riserva te produceren. De jongste wijngaarden hebben overvloediger fruit en zoetere, meer zijdeachtige tannines, zelfs na een jaar op hout: daarom komen zijn het best tot hun recht in de Rosso di Montalcino.

Lekker bij
De Rosso past goed bij pasta's met vleessauzen, soepen, geroosterde vleesgerechten, rijpe kazen.

  • Herkomst: Montalcino, Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig, vol, gestructureerd
  • Houdbaarheid: 10 jaar
  • Vinificatie: zie info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: De Rosso past goed bij pasta's met vleessauzen, soepen, geroosterde vleesgerechten, rijpe kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »