Deze wijn accentueert de aangename frisheid van de Sangiovese druif, Montalcino's historische druivenras. De grond van de wijngaard is kalk-klei, waardoor Rosso di Montalcino zijn karakteristieke frisheid, mineraliteit en afdronk kan ontwikkelen.
Warm fruit voert de boventoon, aangevuld met een zoete specerijen. De druiven komen van biologisch bewerkte wijngaarden en ook in de kelder wordt het liefst zo min mogelijk ingegrepen.
De Pinot Nero heeft een robijnrode kleur die varieert van licht tot zwaar, afhankelijk van het oogstjaar. Het bouquet verleidt met complexe en gelaagde aroma's van fruit, zoals rijpe bessen en kersen, kruidige tonen van peper en leer.
De smaak is subtiel, zacht met een geur van kersen en aalbessen. In de achtergrond wat marsepein, kruidnagel en kaneel. Een fris glas, levendig met elegante tannines.
Geniet van de verfijnde smaak van St. Michael-Eppan Blauburgunder 2022, een Italiaanse Pinot Nero die je zintuigen zal veroveren met zijn elegantie en diepe karakter.
Prima primitivo uit Apulië, de hak van de laars. Een rode wijn met een volle, ronde smaak, zachte tannines. Het is alles wat je verwacht van een primitivo.
Plezierige Sangiovese uit Terre di Chieti, een subgebied uit de Abruzzen dat grenst aan de Adriatische Zee. Een perfecte borrelwijn voor een Italiaanse avond.
Deze Quota 29 is intens robijnrood van kleur. Geuren van kersen, kruiden,vanille, zwarte peper en krenten. Mooi rijk en zeer warm. Qua smaak is deze wijn stevig, sappig en vrij strak maar lekker vlezig. Heerlijk bij antipasto van charcuterie, geroosterd l
Een iconische Salice Salentino Riserva, de Mocavero Puteus 2018, belichaamt de diepte van Zuid-Italiaanse tradities. Verfijnd in eiken vaten, biedt deze wijn een weelderige, evenwichtige smaak met complexe aroma's van donker fruit en kruiden.
De zachte geur van kersenconfiture komt je tegemoet, kruidig met een vleugje laurier. Qua smaak is de wijn vol en rijk met zwart fruit en pure chocolade.
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Recioto is de zoete variant van de Amarone. De druiven worden ook ingedroogd en vergist. De smaak is zoet, geconcentreerd, veel jammig fruit en kruiden zoals kaneel. Door frisse zuren is de wijn in balans.
Prachtige geur met intens fruit, bosbessen, bramen, pruimen en zelfs wat krentjes, mooi vanille, complex en breed, heerlijk zacht en soepel, fluwelig, rijp en intens, prachtig fruit, zachte tannines en heerlijk frisse zuren. Prima bij pasta met wildsaus (
Diep kersenrood. Mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breed. Een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines, maar veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden.