Bodega Otronia Pinot Noir Organic "Block 1" 2018
€59,25

Bodega Otronia Pinot Noir Organic "Block 1" 2018

Delicate, fruitgedreven Pinot Noir uit één van de meest zuidelijke wijnstreken van de wereld: Patagonië. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Otronia Pinot Noir Organic "Block 1" 2018

Benieuwd hoe Pinot Noir uit een van de meest zuidelijke wijnregio's van de wereld smaakt? Dan moet je bij Bodegas Otronia in Patagonië zijn. De wijngaarden liggen in Chubut, een wijnregio op de 45e breedtegraad, 1.400 kilometer ten zuiden van Mendoza. Het droge klimaat en het feit dat het er altijd waait houden schimmels en ziektes buiten de deur. Bovendien is het hier - ook dankzij het droge klimaat - veel makkelijker om biologisch te boeren. De druiven worden in de derde week van maart geoogst. De vergisting met 50% hele trossen vindt plaats in betonnen vaten. Daarna rijpt de wijn 14 maanden in Franse foeders. De vaten zijn niet getoast, dat wil zeggen dat de vaten niet (veel) smaak afgeven aan de wijn. Bodegas Otronia maakt een fruitgedreven Pinot Noir die de finesse en puurheid van Pinot Noir in het extreme klimaat laat zien.

Bodega Otronia

Patagonia Extrema, zo worden de wijnen van Bodega Otronia gelabeld en dat is zeker terecht. Deze bodega bevindt zich namelijk in de zuidelijkste regio van Argentinië in Sarmiento, Chubut, op de 45e breedtegraad. Hiermee behoren de wijngaarden tot de meest zuidelijke van de wereld.

Om je een perspectief te geven: Chubut ligt 1400 kilometer ten zuiden van de Mendoza met ongeveer gelijke afstand tussen de Atlantische Oceaan en het begin van de Andes. Concreet betekent dat: heftige weersomstandigheden. Forse windsnelheden van soms wel 110 kilometer per uur, lage regelval tot slechts 220 mm per jaar en ijzige kou en vorst. Niet makkelijk om hier te boeren, Maximo Rocca, de commerciële directeur van Bodega Otronia, noemt het ‘‘a new way of winemaking in a new world of wine production”.

Er heerst een continentaal klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van elf graden, vergelijkbaar met Champagne, met hete dagen in de lente en de zomer. Druiven hebben deze ‘thermische schok’ nodig voor rijping en de concentratie van suikers en smaken. Tegelijkertijd zorgen de koele nachten ervoor dat de druiven hun natuurlijke zuurgraad - hun frisheid - behouden. Bodega Otronia bezit in totaal 50 hectare aan wijngaarden, die aangeplant zijn met druivenrassen die perfect passen bij het koele klimaat van de streek. Denk aan chardonnay, pinot noir, pinot gris en de aromatische gewürztraminer.

Bodega Otronia

 

  • Herkomst: Chubut, Patagonië, Argeninië
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Geconcentreerd fruit, mineraliteit, kruidige complexiteit
  • Houdbaarheid: 16-18 graden
  • Vinificatie: De vergisting met 50% hele trossen vindt plaats in betonnen vaten. Daarna rijpt de wijn 14 maanden in Franse foeders
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Rosé gebakken kalfsbiefstuk met truffeljus. Gevulde champignons met geitenkaas. Ook lekker bij risotto met paddenstoelen en gegrilde courgettes.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »