Weingut Dürnberg Dürnberg Grüner Veltliner L&T 2019
€11,95

Weingut Dürnberg Dürnberg Grüner Veltliner L&T 2019

Grüner Veltliner L & T (light & dry) is een lichte en fruitige wijn uit het assortiment van Dürnberg. Deze wijn is het bewijs dat wijnen met slechts 11.5% alcohol ook zeker karakter hebben ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Dürnberg Grüner Veltliner L&T 2019

De Grüner Veltliner L & T (light & dry) van Dürnberg is een verfrissende en fruitige aanwinst in hun assortiment. Deze wijn bewijst dat een wijn met een bescheiden alcoholpercentage van 11,5% zeker niet aan karakter hoeft in te boeten. De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en de wijn wordt relatief vroeg gebotteld, wat resulteert in een aangenaam en moeiteloos drinkbare ervaring.

Deze wijn is gecreëerd met Grüner Veltliner druiven afkomstig van de koelere, hoger gelegen percelen "Birnhtal" en "Ackerweingärten". Deze ligging stelt de wijngaarden in staat om in het vroege najaar de perfect gerijpte Grüner Veltliner druiven te oogsten, ideaal voor een lichte zomerwijn. De diepe leembodem met uitstekende wateropslag voegt een kruidige dimensie en frisheid toe aan de wijnen.

Bij aankomst worden de druiven direct gekoeld, ondergaan ze een korte maceratie, worden ze ontdaan van hun steeltjes en vervolgens langzaam geperst. De most wordt op lage temperatuur gefermenteerd en rijpt enkele maanden op de fijne droesem in roestvrijstalen tanks.

In de neus presenteert de wijn zich met groene appels, verkwikkende citrustonen, subtiele hints van grapefruit en een vleugje specerijen. De smaak is licht, opwekkend en uiterst plezierig. Deze wijn dient als een uitstekend voorbeeld van een wijn met een bescheiden alcoholgehalte die tegelijkertijd vol karakter zit.

Voortreffelijk te combineren met lichte voorgerechten, gefrituurde oesters, een romige venkelsoep en traditionele Oostenrijkse gerechten zoals gevulde koolrolletjes, Grammelknödel en smaakvol geroosterd varkensvlees.

  • Herkomst: Oostenrijk
  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Frisse witte wijn met groene appel toetsen
  • Houdbaarheid: nu drinken
  • Vinificatie: Roestvrije stalen tanks
  • Serveertemperatuur: 8-12 graden
  • Glasadvies: Witte wijn glas
  • Lekker bij: kaasfondue, salades en aperitief
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »