Celler Pasanau Priorat Les Myriams 2017 Avonturiers only!
€19,00

Celler Pasanau Priorat Les Myriams 2017

Verrassende blend van Viognier en Pedro Ximenez uit Priorat. De power van Celler Pasanau in wit! Alleen voor avonturiers! ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Celler Pasanau Les Myriams 2017

Verrassende blend van Viognier en Pedro Ximenez uit Priorat. De power van Celler Pasanau in wit! Alleen voor avonturiers!

Geoogst op 750 meter van oudere wijnstokken. Volle wijn met lichtelijk oxidatieve tonen. De ultieme witte wijn als kaas begeleider.

Het Domein Celler Pasanau

Celler Pasanau is een kleine familiewijnmakerij die zich toelegt op de productie van wijnen met persoonlijkheid die het karakter laten zien van de wijngaarden waar ze vandaan komen. Llicorella- en steengoedbodems ontstaan door erosie van de conglomeraatrotsen van de Sierra de Montsant. Dit fantastische domein streeft ernaar dat elk van zijn wijnen het terroir uitdrukt waarvan het komt.

Geschiedenis

Al eeuwenlang verbouwt de familie Pasanau druiven voor de productie van wijnen. Aan het eind van de 19de eeuw werden alle wijnstokken vernield door de alles verwoestende phyllocera bacterie. Het was grootvader Joan Pasanau die de gronden van het domein opnieuw beplantte. In de jaren tachtig werd het beheer van het domein overgegeven aan kleinzoon Ricard. Het begin van de expansie. Dit kleine familiebedrijf produceert momenteel ongeveer 40000 flessen met bestemming Spanje en andere landen. Er komen jaarlijks ongeveer 1200 flessen via wijnig.nl naar Nederland.

Locatie

Het overgrote deel van de wijngaarden bevindt zich op de gronden van gemeente La Morera de Monsant in het hart van de DOC Priorat.

De wijnstokken zijn ingeplant op een zeer gevarieerde bodem variërend van een leisteen ondergrond genaamd “Licorella” tot de kalksteengronden aan de voet van de Monsant. Resultaat: zeer diverse wijnen.

De wijngaarden bevinden zich in zowel de zonnige 400 meter hoge vallei als op koelere hoogte van 700 meter. Een eigen microklimaat variërend van warmer tot koel.

De wijngaarden

In de verschillende wijngaarden wordt biologisch gewerkt met zo weinig als mogelijk pesticides en zwavel.

  • Herkomst: Priorat, Spanje
  • Druivensoort: Viognier en Pedro Ximenez
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Volle wijn met oxidatieve tonen
  • Houdbaarheid: 2025
  • Vinificatie: Roestvrije stalen tanks
  • Serveertemperatuur: 8-12 graden
  • Glasadvies: Witte wijn glas
  • Lekker bij: Kaas, cheese, fromage
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »