Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade.
Geniet van verrukkelijk fruit, met rijpe zwarte kersen en een subtiele vanilletoets. De smaak is ongerept en krachtig, met zoete kersen, vanille en toetsen van chocolade en rook. Een weelderige ervaring die zich uitstrekt in een lange en gelaagde afdronk.
Dolcetto is lang ondergewaardeerd geweest, maar is zijn populariteit is de afgelopen jaren gegroeid. Het is net als de Barbera en de Nebbiolo een echte druif van de streek, die interessante wijnen kan opleveren.
Helder robijnrood. Een open geur met aangenaam kersenfruit in combinatie met een vleugje kruidigheid. Lichtvoetig en fris, elegant en open, met een bittertje en iets stevigheid.
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Een absolute cultwijn onder de Amarone della Valpolicella! In de laatste 40 jaar slechts 7 keer gemaakt door Tedeschi! Ongelofelijk veel bewaarpotentieel maar ook zeer bijzonder voor nu...
Prachtige geur met intens fruit, bosbessen, bramen, pruimen en zelfs wat krentjes, mooi vanille, complex en breed, heerlijk zacht en soepel, fluwelig, rijp en intens, prachtig fruit, zachte tannines en heerlijk frisse zuren. Prima bij pasta met wildsaus (