Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru "Clos Rousseau" 2020
€55,00

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru "Clos Rousseau" 2020

Geniet van de ultieme elegantie van Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru "Clos Rousseau" 2020, een sublieme rode wijn met een weelderige smaak en een karakteristiek terroir. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru "Clos Rousseau" 2020

Een verfijnde expressie van Pinot Noir uit het prestigieuze Santenay 1er Cru "Clos Rousseau" van Jean Baptiste Jessiaume.

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru "Clos Rousseau" 2020 is een prachtige rode wijn die de essentie van het Bourgondische terroir vastlegt. Deze 1er Cru onderscheidt zich door zijn zijdezachte tannines en een levendige zuurgraad, waardoor het een uitstekende keuze is voor de liefhebbers van verfijnde rode wijnen. De afdronk is lang en elegant, waarbij de smaaktonen zich harmonieus ontvouwen.

Santenay: van waterfee tot wijngod, vervult Santenay een dubbele roeping. Het gebied fungeert zowel als kuuroord als wijnbouwregio, gelegen net ten zuiden van de Côte de Beaune. De variatie in de geproduceerde wijn is aanzienlijk en hangt sterk af van de helling waarop de druiven groeien.

Santenay herbergt verschillende stadjes en gehuchten. Vanaf de top van de Mont de Sène en de Montagne des Trois Croix biedt het uitzicht een indrukwekkend panorama, waarbij de menselijke bewoning teruggaat tot de prehistorie. De historische windmolen van Sorine draagt ook bij aan het erfgoed van deze gemeente.

De bovenste hellingen van Santenay, die een hoogte van 500 meter bereiken, zijn bedekt met grijsachtige kalksteen. Naarmate je de helling afdwaalt, kom je oölitische kalkstenen tegen, gevolgd door witte oöliet, mergel en kalkspanen. De lagere oöliet bevindt zich op een mergelachtig niveau tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn perfect georiënteerd van oost naar zuid, waardoor ze een ideale expositie genieten.

Vinificatie:

Handmatige oogst, 50% ontsteeld en 50% heel. Met een zorgvuldige selectie, strikte controle en temperatuurregulatie. Rijping van 15 maanden, waarvan 12 in eiken vaten (10% nieuwe vaten).

Proefnotitie:

Een diepe, ondersteunde paarse kleur. De neus is intens en krachtig met aroma's van rijp fruit en specerijen. De volle en krachtige smaak maakt dit een harmonieuze en verfijnde wijn.

Onderscheidingen:

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 93 punten

Eten dat goed past:

Combineer deze wijn met gegrilde zalm, risotto met paddenstoelen of gevogelte zoals eendenborst voor een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume is een toonaangevend wijnhuis in Bourgogne, gewijd aan het creëren van wijnen die de unieke terroirs weerspiegelen. Met een eeuwenlange traditie en een moderne benadering belichaamt het wijnhuis vakmanschap en passie.

  • Herkomst:
  • Druivensoort:
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype:
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies:
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »