Jean Baptiste Jessiaume Santenay Premier Cru 'Passetemps' 2020
€55,00

Jean Baptiste Jessiaume Santenay Premier Cru 'Passetemps' 2020

Ervaar de finesse van Jean Baptiste Jessiaume Santenay Premier Cru 'Passetemps' 2020, een sublieme rode wijn met de kenmerkende Pinot Noir charme. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Santenay Premier Cru 'Passetemps' 2020

Een verfijnde Pinot Noir uit Santenay Premier Cru, gekenmerkt door de elegante hand van Jean Baptiste Jessiaume.

Jean Baptiste Jessiaume Santenay Premier Cru 'Passetemps' 2020 belichaamt de pure expressie van de Pinot Noir-druif in het befaamde terroir van Bourgogne. Deze rode wijn, met zijn schitterende robijnrode kleur en verfijnde aroma's van rode vruchten, biedt een sublieme drinkervaring.

Santenay: Van waterfee tot wijngod, vervult Santenay een dubbele roeping. Het gebied fungeert zowel als kuuroord als wijnbouwregio, gelegen net ten zuiden van de Côte de Beaune. De variatie in de geproduceerde wijn is aanzienlijk en hangt sterk af van de helling waarop de druiven groeien.

Santenay herbergt verschillende stadjes en gehuchten. Vanaf de top van de Mont de Sène en de Montagne des Trois Croix biedt het uitzicht een indrukwekkend panorama, waarbij de menselijke bewoning teruggaat tot de prehistorie. De historische windmolen van Sorine draagt ook bij aan het erfgoed van deze gemeente.

De bovenste hellingen van Santenay, die een hoogte van 500 meter bereiken, zijn bedekt met grijsachtige kalksteen. Naarmate je de helling afdwaalt, kom je oölitische kalkstenen tegen, gevolgd door witte oöliet, mergel en kalkspanen. De lagere oöliet bevindt zich op een mergelachtig niveau tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn perfect georiënteerd van oost naar zuid, waardoor ze een ideale expositie genieten.

Vinificatie:

De druiven worden volledig met de hand geoogst en ontdaan van steeltjes, met een zorgvuldige en rigoureuze selectie. Een koude maceratie wordt toegepast voor de gisting gedurende 6 tot 8 dagen, met nauwkeurige temperatuurregeling om de optimale omstandigheden te waarborgen.

Proefnotitie:

Een schitterende rode kleur met paarse reflecties. In de neus ervaar je een aangename aromatische intensiteit, met een smakelijk boeket van rode vruchten (kersen, krieken en wilde bessen) en bloemige tonen van viooltjes. Bij de eerste slok een soepele aanzet, gestructureerde en fluweelzachte tannines, en een mooie levendigheid die frisheid toevoegt, met een rondere afdronk.

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrilde zalm, risotto met paddenstoelen of een milde kaasplank.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume, een gerenommeerd wijnhuis in Bourgogne, staat bekend om zijn toewijding aan het creëren van wijnen die de unieke terroirs weerspiegelen. Met een rijke geschiedenis en passie voor vakmanschap blijft het wijnhuis een symbool van excellentie in de wijnwereld.

  • Herkomst: Santenay, Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig en elegant
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel, zie omschrijving
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Gebraden, gegrild of gemarineerd rood vlees, kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »