Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Blanc 2021
€73,95

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Blanc 2021

Ontdek de finesse van Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Blanc 2021. Deze heldere wijn onthult een frisse neus met minerale accenten, subtiele tonen van citrus en amandelen, en een elegante, romige textuur in de mond. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Blanc 2021

Een verfijnde expressie van witte Bourgogne met een minerale kracht en romige finesse.

Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Blanc 2021 van Jean Baptiste Jessiaume is een verfijnde expressie van witte Bourgogne die de perfectie van handmatige vinificatie weerspiegelt. De 100% Chardonnay-druiven worden met de hand geoogst en direct geperst bij aankomst in de wijnmakerij, zonder kneuzing. Na een lichte bezinking wordt de most direct overgebracht naar vaten, waar het 15 maanden rijpt, waarvan 12 maanden in vaten (met 10-15% nieuwe vaten). Deze vinificatiemethode resulteert in een heldere kleur en een frisse neus met minerale kracht, vergezeld van subtiele tonen van citrus en amandelen. In de mond onthult deze wijn zich als elegant en romig, waarbij al zijn finesse naar voren komt in een perfect uitgebalanceerde textuur.

Proefnotitie:

Een heldere kleur, een frisse neus met minerale kracht en subtiele tonen van citrus en amandelen. In de mond onthult deze wijn zijn elegantie met een romige textuur die zijn finesse benadrukt.

Onderscheidingen:

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 93 punten

Eten dat goed past:

Combineer deze wijn met gerechten zoals gevogelte in romige sauzen, gegrilde zeevruchten of een delicate risotto met paddenstoelen voor een perfecte harmonie.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume staat bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en produceert wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die het Bourgondische terroir belichamen.

  • Herkomst: Santenay, Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Complex en elegant
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Handmatig geoogst, direct geperst zonder te kneuzen. Rijping van 15 maanden, waarvan 12 in vaten (10-15% nieuwe vaten).
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »