Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cu "Les Gravières" 2020
€62,50

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cu "Les Gravières" 2020

Ervaar de verfijning van Pinot Noir in deze 1er Cru, waar Jean Baptiste Jessiaume's vakmanschap samensmelt met Santenay's terroir. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Rouge

Een Bourgondische pracht, doordrenkt met finesse en diepgang.

De Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Rouge is een ambassadeur van Santenay's glorieuze terroir, waar de befaamde Pinot Noir-druif haar meest verfijnde expressie vindt. Met de hand geplukt van 40 jaar oude wijnstokken, belichaamt deze wijn de elegantie en diepte die kenmerkend zijn voor een 1er Cru.

De neus wordt betoverd door aroma's van sappige kersen, aardse tonen en subtiele kruidigheid. In de mond omarmt zijdezachte tannines de smaakpapillen met rijpe rode bessen, een vleugje vanille en een prachtige mineraliteit die de complexiteit versterkt.

Proefnotitie:

De Jean Baptiste Jessiaume Santenay 1er Cru 'Les Gravières' Rouge opent met een verleidelijke geur van rijpe kersen, subtiel vermengd met aardse tonen en hints van kruiden. Bij het proeven omarmen zijdezachte tannines de smaakpapillen, waar de levendige smaak van sappige rode bessen harmonieert met een vleugje vanille en delicaat verweven tonen van cederhout.

Deze wijn onthult een prachtige diepte en complexiteit, gedragen door een opmerkelijke mineraliteit die de smaak versterkt. Het geheel leidt tot een elegante afdronk met een blijvende indruk van rijp fruit en subtiele kruidigheid, waardoor een onvergetelijke ervaring ontstaat die uitnodigt tot de volgende slok.

Eten dat goed past:

Geniet van deze wijn bij gegrilde zalm, eend met een bessencompote of met een selectie van gerijpte kazen voor een perfect samenspel van smaken.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume, gevestigd in de prestigieuze Bourgogne-regio, belichaamt een eeuwenoude traditie van vakmanschap en toewijding aan het produceren van buitengewone wijnen die de ziel van de regio vastleggen.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: elegant, complex
  • Houdbaarheid: 2035
  • Vinificatie: Traditioneel, eiken vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Ovenschotel met paddenstoelen, Kalfsbiefstuk
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »