Jean Baptiste Jessiaume Santenay 'La Forge' Rouge 2022
€38,95

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 'La Forge' Rouge 2022

Ervaar de verfijnde elegantie van deze Santenay 'La Forge' Rouge 2022, een sublieme Pinot Noir. Met zijn diepe robijnrode kleur en complexe aroma's belichaamt deze wijn puur vakmanschap en de essentie van de Pinot Noir-druif. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Santenay 'La Forge' Rouge 2022

Een meesterwerk van Pinot Noir uit de Bourgogne

De Santenay 'La Forge' Rouge 2022 is een uitstekende weerspiegeling van het vakmanschap van Jean Baptiste Jessiaume en de unieke terroir van de Bourgogne-regio. Geniet van deze wijn bij speciale gelegenheden of maak van elke dag een feest met een glas van deze sublieme Pinot Noir.

Santenay: Van de waternimf tot de god van de wijn, Santenay vervult een dubbele roeping, zowel thermisch als wijnbouwkundig. Helemaal in het zuiden van de Côte de Beaune vertoont deze wijn subtiele nuances afhankelijk van de helling. Santenay herbergt verschillende steden en gehuchten. Vanaf de top van de Mont de Sène en de Montagne des Trois Croix strekt het uitzicht zich ver uit, en menselijke bewoning dateert terug tot de prehistorie. De Sorine windmolen maakt ook deel uit van de geschiedenis van deze gemeente.

Grijze kalkstenen bezetten de top van de hellingen tot een hoogte van 500 meter. Bij het afdalen van de helling vind je oölitische kalkstenen, witte oöliet, mergel en kalkstenen knobbels, de onderste oöliet op een mergelniveau tot 300 meter hoogte. Een perfect belichte wijngaard (van oost naar zuid).

Vinificatie:

Vergisting gedurende 30 dagen. Rijping van 15 maanden in eiken vaten – waarvan 10% nieuwe vaten.

Proefnotitie:

Een robijnrode kleur kenmerkt deze wijn. Het bouquet onthult aroma's van rode en zwarte vruchten – zoals kruisbes, framboos en bosbes – en florale tonen van viooltjes. De smaak is nauwkeurig, met een uitgebreid aromatisch palet en een indrukwekkende persistentie.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Perfect bij kalkoenpaté, gevogelte en Bourgondische kazen.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume, een eerbiedwaardig wijnhuis met een rijke geschiedenis, is toegewijd aan het creëren van wijnen die de unieke eigenschappen van de Bourgogne-regio weerspiegelen. Met een passie voor vakmanschap en traditie blijft dit huis een benchmark voor uitmuntendheid in de wijnwereld.

  • Herkomst: Santenay, Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Verfijnd, elegant, fruitig
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel, zie omschrijving
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Perfect bij kalkoenpaté, gevogelte en Bourgondische kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »