Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021
€78,30

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021

Ontdek de elegantie van Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021. Een prachtige rode wijn vol met rijp rood fruit, kruidige tonen en zijdezachte tannines. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021

Een weelderige en verfijnde Châteauneuf-du-Pape 2021

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021 is een meesterwerk van wijnmaken dat de pure essentie van de Grenache-druif vastlegt. Gelegen in de legendarische Châteauneuf-du-Pape-regio in Frankrijk, staat dit wijnhuis bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie.

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Grenache-druiven, zorgvuldig geselecteerd uit de oudste wijnstokken van het landgoed. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een zorgvuldige vinificatie, gevolgd door rijping in eiken vaten om de complexiteit te versterken.

Bij het proeven van Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021 worden de zintuigen verwend met een overvloed aan rijp rood fruit, zoals sappige kersen en frambozen, geaccentueerd door subtiele kruidige tonen en een vleugje zwarte peper. De wijn biedt een zijdezachte textuur en goed geïntegreerde tannines, wat resulteert in een evenwichtige en elegante smaakervaring. De afdronk is lang en verfijnd.

Deze wijn is geschikt voor liefhebbers van zowel jonge als rijpe Châteauneuf-du-Pape-wijnen en heeft een uitstekend verouderingspotentieel. Geniet ervan bij gegrild vlees, lamsvlees, wildgerechten of belegen kazen.

Proefnotitie:

Kleur: Diep robijnrood

Neus: Rijp rood fruit, kruiden, zwarte peper

Smaak: Zijdezacht, vol, evenwichtig

Afdronk: Lang en verfijnd

Onderscheidingen:

Robert Parker - 94 punten

Wine Spectator - 93 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn is perfect bij gegrild vlees, lamsvlees, wildgerechten of belegen kazen. De rijpe fruittonen en zijdezachte textuur complementeren een scala aan gerechten.

Over het wijnhuis:

Domaine de la Janasse is een gerenommeerd wijnhuis in de Châteauneuf-du-Pape-regio van Frankrijk. Met een lange geschiedenis van wijnproductie en een toewijding aan vakmanschap, heeft het landgoed zich gevestigd als een icoon in de wijnwereld. Hun wijnen, zoals de Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2021, belichamen de essentie van de regio en de druivenrassen.

  • Herkomst: Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: 100% Grenache
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en evenwichtig
  • Houdbaarheid: 2035
  • Vinificatie: Handmatige oogst, rijping in eiken vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Groot rood wijnglas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »