De 5 favorieten van Wijnig-bezoekers

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 2
De 5 favorieten van Wijnig-bezoekers

Het leek me ook een keer leuk om te kijken welke wijnen favoriet zijn bij de bezoeker van Wijnig.nl. Welke wijnen worden het meest verkocht? Laten we die eens even onder de loep nemen.

Cantina Colli del Soligo Prosecco di Valdobbiadene DOCG

Voor het eerst in z’n leven heeft de prosecco dit jaar de champagne ingehaald. Wereldwijd zijn er 320 miljoen flessen van de Italiaanse bubbel verkocht tegenover 302 miljoen flessen champagne. Ook bij de Wijnig-bezoeker is de prosecco favoriet. Prosecco mag uit de Veneto en een deel van Friuli komen, maar de beste prosecco’s komen uit de subregio’s: Conegliano Valdobbiadene en Colli Asolani. En die heb je hier voor je neus: Prosecco di Valdobbiadene DOCG. Komt ‘ie niet uit deze regio, dan mag er geen DOCG op de fles staan. Die is uitsluitend bestemd voor de betere prosecco!
 

Lekker als aperitief of met een stukje quiche. Bekijk de prosecco hier.

AIX rosé 2015

Geen wonder dat dit een favoriet is. De AIX rosé van Eric Kurver is inmiddels een beroemdheid onder de wijnen. Wel eentje die het waarmaakt. Frisse, levendige dorstlesser met citrus, rood fruit en een snufje Provençaalse kruiden. Overigens is de wijn niet alleen in Nederland populair, ook op de strandtenten van Ibiza gaan de flessen AIX als zoete broodjes over de toonbank. Dan wel in magnum-formaat. Niet gek ook, want je glas is zo leeg ;)
 

Lekker in combinatie met bouillabaisse of vis van de grill. Bekijk ‘m hier.

Bernardus Chardonnay Monterey County 2013

Oeh lala, de dikke chardonnay uit Californië. Een naam die inmiddels ook wel wat bekendheid heeft vergaard: Bernardus Winery. Ik herinner me zelfs nog de eerste keer dat ik de Bernardus dronk op een terras in Rotterdam. Wat een wijn! Het is een volle, romige chardonnay – die ik dus het liefst classificeer als ‘dikke chardonnay’ – met exotisch fruit en vanille door de houtrijping.
 

Lekker in combinatie met kip in roomsaus. Bekijk ‘m hier.

Castello Banfi Col di Sasso IGT 2014

Het wijnhuis Castello Banfi staat bekend om haar superieure Brunello di Montalcino. Het leuke is dat dit wijnhuis snapt dat je niet elke dag een fles Brunello kunt leegtikken. Voor zulk soort momenten (lees: woensdagavond bijvoorbeeld) is er de Col di Sasso. Het is een blend van de lokale sangiovese (de druif van Brunello en Chianti Classico) en de immer populaire cabernet-sauvignon. Bij elkaar zorgt dit voor een zwoele, fruitige wijn met een toefje vanille in de afdronk.
 

Een van de bezoekers gaf in een review aan dat ze de wijn, iets gekoeld, heeft gecombineerd met spaghetti bolognese. Top idee. Ook met pizza mozzarella doet ‘ie het goed. Bekijk de wijn hier.



Cuvage Moscato d'Asti 'Casarito' DOCG 2015

Moscato d’Asti, een verfrissende dessertwijn uit een regio, die bekend staat om haar bombastische rode wijnen. Ik heb het over de Piemonte. Daar waar het rood bekend staat om krachtig, groots en zwaar, staat de Moscato d’Asti bekend als vederlicht. Licht in alcohol, kleine bubbeltjes en lekker fruitig. De wijn heeft een goede balans tussen zoet en frisse zuren. Ook als je niet zo gek bent op dessertwijn, is dit écht het proberen waard. Op z’n best na een zware maaltijd.
 

Bij uitstek geschikt als zomerse dessertwijn naast een heerlijke fruitsalade. Bekijk de Moscato d’Asti hier.


Nadien

 -

nadien de visser wijnig  

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een  studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren. Ondertussen SWEN-3 behaald en onderweg naar de vinologenopleiding.
   

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.