Tiefenbrunner Merus Chardonnay 2021
€15,35

Tiefenbrunner Merus Chardonnay 2021

Verleidelijke open geur met frisse citrustonen en een vleugje lindenbloesem. Elegant in de smaak, met grapefruit, goede zuren en veel sap en het accent op frisheid en bitter. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

 Tiefenbrunner Merus Chardonnay 2021

Net als elders wordt ook in Alto Adige wordt de laatste jaren meer en meer Chardonnay aangeplant. Deze witte-bourgognedruif levert hier wijnen op die mild en fris van karakter zijn, met het accent op het citrusfruit. Vroeg plukken is van groot belang om de zuren in de wijn te accentueren. Bij Tiefenbrunner heeft men dat goed begrepen.

Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt de typische gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Buiten op het terras genieten bezoekers van een lekker glaasje wijn. Dat is bij Tiefenbrunner zeker de moeite waard. Men heeft hier een groot assortiment interessante wijnen, van fris wit tot krachtig rood. Bij alle wijnen heeft men zich toegelegd op kwaliteit en op het maken van een wijn die typisch is voor de druif en de wijngaard.

Het is vooral Christophe Tiefenbrunner die vanaf 1991 de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Hij heeft inmiddels een deel van de pergola’s uit de wijngaarden gerooid. Deze fraaie druivenpriëlen zijn heel typerend voor de streek, maar ze hebben als nadeel dat de druiven niet optimaal in de zon hangen. Tegelijkertijd heeft hij het aantal stokken in de wijngaard opgevoerd, eveneens om de kwaliteit te verhogen. De wijnen komen van 20 hectare eigen wijngaarden en van druiven van enige tientallen hectaren van andere producenten. De productie bestaat hier voor 70% uit witte wijnen, de rest is rood. Voor Alto Adige nogal ongebruikelijk. Bij de meeste wijnboeren ligt het accent op de productie van fruitige, lichte rode wijnen, doorgaans gemaakt voor de Duitse markt. Wit blijkt echter een prima keuze te zijn met het oog op de toekomst. De berghellingen zijn zeer geschikt voor het maken van witte wijnen.
 
Houtrijping wordt hier weinig toegepast. En als de wijn al op hout ligt, dan gaat het meestal om zeer oude grote vaten, die vrijwel geen houtsmaak afgeven. De oogst duurt hier vaak tot in november. Veel wijnliefhebbers zijn zeer gecharmeerd van de frisheid en de elegantie van de wijnen van Tiefenbrunner. Het domein slaagt er in om elke wijn zijn eigen karakter te geven, gebotteld samen met een vleugje frisse berglucht.

tiefenbrunner

  • Herkomst: Italië, Alto Adige
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en Krachtig
  • Houdbaarheid: 0-5 jaar
  • Vinificatie: Staal & Frans eiken - waarvan deels nieuw, oxidatief
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Stevige visgerechten, maar ook een uitstekend aperitief
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »