St. Michael-Eppan Weissburgunder (Pinot Bianco) 2022
€19,35

St. Michael-Eppan Weissburgunder (Pinot Bianco) 2022

De St. Michael-Eppan Weissburgunder 2022 biedt een harmonie van verfrissende citrusaroma's en een romige textuur. Een excellente Italiaanse Pinot Bianco die je smaakpapillen betovert. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

St. Michael-Eppan Weissburgunder (Pinot Bianco) 2022

Elegante Italiaanse Pinot Bianco met een verfijnde balans.

De St. Michael-Eppan Weissburgunder 2022 is een voortreffelijke Italiaanse witte wijn die vakmanschap en traditie combineert. Afkomstig uit de regio Alto Adige, staat dit wijnhuis bekend om zijn onberispelijke productie en toewijding aan kwaliteit.

Deze Pinot Bianco, in het Duits bekend als Weissburgunder, wordt met zorg verbouwd in de heuvels van Noord-Italië. Het wijnhuis St. Michael-Eppan heeft met deze jaargang een meesterwerk gecreëerd dat een verfijnde balans tussen frisheid en complexiteit biedt.

In het glas presenteert de St. Michael-Eppan Weissburgunder 2022 een heldere, bleekgele kleur met groene tinten. Het boeket wordt gedomineerd door levendige citrustonen, zoals sappige limoen en verfrissende groene appel, die worden aangevuld met subtiele hints van witte bloemen en een vleugje amandel.

Deze wijn betovert de smaakpapillen met zijn verfijnde balans. De smaak is fris en levendig, met een mooie zuurgraad en een romige textuur die zorgt voor een zijdezachte afdronk. De St. Michael-Eppan Weissburgunder 2022 is een uitstekende keuze om te combineren met een breed scala aan gerechten, van zeevruchten en salades tot gevogelte en milde kazen.

Deze wijn heeft al erkenning gekregen van wijnexperts en critici. Het is bekroond met uitstekende beoordelingen, waaronder lof van gerenommeerde namen als James Suckling en Wine Spectator.

Proefnotitie:

Kleur: Bleekgeel met groene tinten

Neus: Citrusaroma's, groene appel, witte bloemen, amandel

Smaak: Fris, levendig, mooie zuurgraad, romige textuur

Afdronk: Zijdezacht

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

De St. Michael-Eppan Weissburgunder 2022 is een veelzijdige wijn die uitstekend samengaat met zeevruchten, schelpdieren, lichte pasta's, gevogelte, en salades. Het is ook een geweldige keuze voor aperitiefmomenten.

Over het wijnhuis:

St. Michael-Eppan, gelegen in de prachtige Alto Adige-regio van Italië, heeft een rijke geschiedenis in wijnproductie. Met een sterke focus op traditie en ambacht, heeft het wijnhuis een reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige wijnen die de unieke terroir van de regio weerspiegelen. Ze zijn toegewijd aan het behouden van de erfenis van de streek terwijl ze innovatie omarmen om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te creëren.

  • Herkomst: Alto Adige / Südtirol / Italië
  • Druivensoort: Pinot Bianco (Weissburgunder)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, citrus
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: RVS
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij: antipasti
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »