St. Michael-Eppan Sanct Valentin Pinot Grigio 2021
€42,75

St. Michael-Eppan Sanct Valentin Pinot Grigio 2021

De Sanct Valentin Pinot Grigio is karaktervol en onderscheidt zich door zijn rokerige noten en de smaak van sappige peer. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

St. Michael-Eppan Sanct Valentin Pinot Grigio 2021

De Sanct Valentin Pinot Grigio verwelkomt je met zijn diepe strogele kleur en een fruitig aroma van appel, sappige peer en subtiele vanilletonen. Deze wijn is robuust van karakter, met een aangename zuurgraad en een vleugje rokerigheid. De afdronk is fijn en langdurig, waardoor deze wijn een ware traktatie is.

De druiven voor deze Pinot Gris zijn afkomstig van wijnstokken met een leeftijd variërend tussen de 15-32 jaar, geworteld in kalksteenbodems. Na een zorgvuldige handmatige oogst en selectie, ondergaan de druiven fermentatie, malolactische gisting en rijping in barrique-tonneaux, gevolgd door 'sur lie' rijping. Bijna een jaar later worden de componenten samengebracht, waarna ze nog 8 maanden rijpen in roestvrijstalen tanks. Met een bewaarpotentieel van meer dan 10 jaar, belooft deze wijn een prachtige ontwikkeling.

De Sanct Valentin Pinot Grigio zag het levenslicht in 1986, met de eerste druiven geselecteerd uit wijngaarden in Eppan/Berg. Deze Pinot Gris werd voor het eerst gevinifieerd in kleine houten vaten. Met een naadloos geïntegreerde zuurgraad, kracht en volheid heeft de expressieve Sanct Valentin Pinot Grigio decennialang hoge ogen gegooid in zowel nationale als internationale beoordelingen. Het is een van de meest geëerde Pinot Gris-wijnen van Italië.

In de wijnen van de Sanct Valentin-serie komt de expertise in wijnbouw en het vakmanschap van wijnmaker Hans Terzer volledig tot uiting. Hij selecteert enkel de allerbeste druiven uit de wijngaarden van St. Michael-Eppan en creëert daarmee elegante, intense en complexe wijnen. Deze wijnen staan bekend om hun voortreffelijke mineraliteit, sublieme aromatische eigenschappen en uitzonderlijke rijpingspotentieel.

Wijn & spijs:

Deze veelzijdige wijn is een uitstekende metgezel voor zowel vis als rood vlees. Daarnaast komt hij perfect tot zijn recht bij een romige risotto met groene groenten.

Awards:

95/100 pnt. Luca Maroni

94/100 pnt. Robert Parker

92/100 pnt. James Suckling

92/100 pnt. Falstaff

  • Herkomst: Alto Adige / Südtirol / Italië
  • Druivensoort: Pinot Grigio
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Gul, Complex, mineraliteit
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »