Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012
€76,75

Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012

Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012 belichaamt de essentie van Rioja. Gemaakt met passie en expertise, biedt deze wijn een complex boeket, elegante smaken en een verfijnde afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012

Een meesterwerk van Telmo Rodriguez Gran Reserva Rioja 2012

Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012 is een symbool van uitmuntendheid uit de Rioja-regio. Deze indrukwekkende wijn, vervaardigd door het gerenommeerde wijnhuis Remelluri, belichaamt de rijke traditie en passie voor wijn maken.

De wijngaarden van Bodegas Remelluri zijn gelegen op de zuidelijke hellingen van de Sierra de Tolono-bergen, wat resulteert in unieke groeiomstandigheden. Hier, beschermd tegen de elementen door de bergen, gedijen de Tempranillo-, Garnacha- en Graciano-druiven op een bodem van klei en steen. De invloed van de Atlantische regen en lagere temperaturen draagt bij aan een langzame, geleidelijke rijping, wat resulteert in druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

De wijnmakers van Remelluri koesteren deze natuurlijke rijkdom door de principes van biologische landbouw te omarmen, waardoor de wijnen een opmerkelijke trouw aan hun unieke terroir behouden. Het resultaat is een wijn die de ziel van de Rioja belichaamt, met een diepe complexiteit, uitgebalanceerde tannines en een elegante structuur.

Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012 is een eerbetoon aan vakmanschap en toewijding. Met zijn verfijnde karakter en lange afdronk, belooft deze wijn een onvergetelijke ervaring te bieden aan elke liefhebber van fijne wijnen.

Proefnotitie:

Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012 opent met verleidelijke aroma's van rijp rood fruit, kruiden en subtiele houttonen. In de mond onthult de wijn een zijdezachte textuur met complexe lagen van zwarte kersen, tabak en vanille, ondersteund door zachte tannines en een verfrissende zuurgraad. De afdronk is lang en elegant, waarbij de smaken zich langzaam ontvouwen en een blijvende indruk achterlaten.

Onderscheidingen:

James Suckling: 95 punten

Robert Parker: 93 punten

Wine Spectator: 92 punten

Eten dat goed past:

Geniet van Remelluri Granja Gran Reserva Rioja 2012 met gegrild rood vlees, lamsvleesgerechten, wildgerechten of rijpe kazen voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Over het wijnhuis:

De oprichter van Bodegas Remelluri, de vader van Telmo Rodríguez, heeft de bodega een uitstekende reputatie bezorgd. Tegenwoordig staan de twee kinderen, Amaya en Telmo, aan het roer. De wijngaarden, gelegen op de zonovergoten hellingen van de Sierra de Tolono-bergen, behoren tot de hoogste in de regio en worden beschermd tegen de elementen door de imposante bergen. Deze ideale omstandigheden, samen met de stenige kleibodem, de invloed van regenval vanuit de Atlantische kust en de iets lagere temperaturen dan gebruikelijk in Rioja, dragen bij aan een voortreffelijke fenolische rijping van de Tempranillo-druiven. Het ethos van biologische landbouw is altijd gekoesterd om de wijnen hun unieke terroir te laten weerspiegelen. Onder de bezielende leiding van Telmo wordt verwacht dat Remelluri nieuwe hoogten zal bereiken.

  • Herkomst: Rioja, Spanje
  • Druivensoort: Tempranillo, Garnacha, Graciano, Moscatel, Viura, Malvasia
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Zacht, gul, geconcentreerd, mineraal
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, lamsvleesgerechten, wildgerechten of rijpe kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »