Telmo Rodriguez Matallana 2020
€72,95

Telmo Rodriguez Matallana 2020

Telmo Rodriguez Matallana 2020, een vorstelijke Tempranillo uit Ribera del Duero. Intense aroma's, rijke smaken en een zijdezachte afdronk. Een meesterwerk dat de zintuigen betovert. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Telmo Rodriguez Matallana 2020

Een Tempranillo meesterwerk van Telmo Rodriguez

Telmo Rodriguez Matallana 2020 is een exceptionele Tempranillo die de rijke traditie van Ribera del Duero belichaamt. Het wijnhuis, Telmo Rodriguez, staat bekend om zijn toewijding aan het herontdekken en behouden van oude Spaanse wijntradities. Deze wijn is daar een perfect voorbeeld van.

De druiven voor deze prachtige creatie worden met zorg geteeld in de uitgestrekte wijngaarden van Ribera del Duero, waar de Tempranillo-druif zijn volle expressie bereikt. De wijn ondergaat een zorgvuldige vinificatie, waarbij fermentatie plaatsvindt in Franse eikenhouten en roestvrijstalen vaten. De daaropvolgende rijping van 14 maanden op Frans eiken vaten van verschillende leeftijden geeft de wijn zijn complexe karakter en diepte.

De Telmo Rodriguez Matallana 2020 presenteert zich met een diepe robijnrode kleur en verleidt direct met intense aroma's van rijpe bessen, kruiden en subtiele houttonen. In de mond onthult de wijn volle smaken van zwarte kersen, cederhout en een vleugje vanille. De tannines zijn zijdezacht, en de afdronk is lang en elegant.

Proefnotitie:

Kleur: Diep robijnrood

Neus: Rijpe bessen, kruiden, subtiele houttonen

Smaak: Zwarte kersen, cederhout, vanille

Afdronk: Zijdezacht, lang en elegant

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Robert Parker: 90 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Deze Tempranillo past perfect bij gegrild rood vlees, lamsvlees en pittige kazen. Serveer het bij feestelijke gelegenheden of geniet ervan bij een intiem diner voor twee.

Over het wijnhuis:

Telmo Rodriguez, vaak omschreven als één van de 'jonge leeuwen' in de Spaanse wijnindustrie, is een opmerkelijke figuur met een indrukwekkende achtergrond. Na zijn opleiding aan de Universiteit van Bordeaux en een leerzame periode in de Rhône bij de gerenommeerde August Clape, startte hij als wijnmaker bij La Granja Senora De Remelluri, de wijngaard van zijn vader in Rioja. Uiteindelijk verliet hij die positie om een andere wijnmaakroute te volgen, vaak aangeduid als 'flying winemaker'.

Wat Telmo Rodriquez onderscheidt als het 'geweten van de Spaanse wijnwereld', is zijn benadering na zijn terugkeer uit Frankrijk. Hij zag dat veel Spaanse wijnmakers, die in Frankrijk hadden gestudeerd, Franse druivensoorten en technieken naar Spanje brachten, zoals het gebruik van draadgeleiding in plaats van de traditionele vrijstaande wijnstokken. Telmo besloot echter de unieke kwaliteiten van Spanje te benadrukken: vrijstaande wijnstokken, inheemse druivensoorten en 'field blends'. Bovendien was hij een pionier in Spanje met het introduceren van moderne etiketten en uitte hij kritiek op de strikte Spaanse wijnwetgeving. Deze innovatieve en respectvolle benadering van de Spaanse wijntradities maakt Telmo Rodriguez een unieke en invloedrijke figuur in de wijnwereld.

  • Herkomst: Ribera del Duero, Spanje
  • Druivensoort: Tempranillo (85%), andere druiven (15%) Valenciano (Bobal), Navarro (Garnacha) en witte Albillo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, intens, complex
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Vergist in Franse eikenhouten en roestvrijstalen vaten en 14 maanden rijping op Frans Eiken vaten van verschillende leeftijden.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, lamsvlees en pittige kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »