Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2020
€46,75

Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2020

Ontdek de verfijnde elegantie van Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2020, een harmonieuze blend die zowel kracht als finesse uitstraalt. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2020, Adelaide Hills, South Australia, Australië

Verken de betovering van Penfolds Bin 23 Pinot Noir, een eerbetoon aan de rijke wijntraditie van Australië. Opgericht in 1844, weerspiegelt het wijnhuis een reis van koloniale pioniers naar hedendaags meesterschap. Initieel gestart door Dr. Christopher Rawson Penfold met een medicinale visie, is Penfolds nu een icoon van wijninnovatie. Onder leiding van de legendarische Max Schubert zijn Grange en Bin wijnen nationaal erfgoed geworden. Onder het toezicht van Peter Gago blijft Penfolds vandaag de dag uitblinken, zelfs bekroond als 'Most Admired Wine Brand'.

De Bin 23 Pinot Noir 2020 betovert met tinten van kersenrood en Amalia-roze, omgeven door geuren van kersen, framboos en subtiele kruidigheid. De smaak ontplooit zich met rode vruchten, aardbeien, kersen en vleugjes kaneel, rustend op zachte tannines en een hint van cederhout. Ontdek het verleden, proef de toekomst - beleef Penfolds.

Deze wijn weerspiegelt de filosofie van Penfolds om wijnen van wereldklasse te produceren die de unieke eigenschappen van hun herkomst uitdrukken. Het is een wijn die niet alleen nu genoten kan worden, maar ook potentieel heeft om prachtig te ouderen.

Proefnotitie:

De Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2020 biedt een elegant pallet van rijpe kersen, aardbeien en subtiele eikenhout tonen, vergezeld door een zijdezachte textuur en een lange, bevredigende afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 93 punten

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 90 punten

Luca Maroni: 91 punten

Eten dat goed past:

Deze Pinot Noir is een perfecte begeleider van gerechten zoals gegrild lam, eend, en rijke visgerechten zoals zalm. Ook heerlijk met champignonrisotto.

Over het wijnhuis:

Penfolds, opgericht in 1844, staat bekend om zijn pioniersgeest en toewijding aan kwaliteit. Dit wereldberoemde Australische wijnhuis combineert traditionele methoden met innovatieve technieken om uitzonderlijke wijnen te produceren.

  • Herkomst: Adelaide Hills, Zuid Australië
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant kruidige PN met tonen van rood fruit
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: Op eikenhouten vaten gerijpt
  • Serveertemperatuur: 14 tot 16 graden
  • Glasadvies:
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »