Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een d
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare merlot-stijl
Een geur met zwart fruit, pruimen, leer, vanille, in de smaak stevig, met concentratie, room, rijkdom met wat tannines na. Een mooi glas bij wild, rood vlees of in combinatie met wat stevig smakende kaas. In 3 liter uitvoering
Drie wijnmakers, één land, één topwijn : Caiarossa, Duemani en Tenuta Prima Pietra hebben de handen ineengeslagen om de essentie van Riparbella, Toscane, een klein dorpje met uitzicht over de Toscaanse kust, uit te drukken.
Een overzichtsproeverij van deze Iconische wijn. De opvolgende jaargangen 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 samen in één stijlvolle houten kist! Een absolute must-have voor de liefhebber van Toscaanse wijnen.
De Colore is afkomstig van zeer oude wijngaarden (+ 70 jaar!) Sangiovese, Canaiolo en Colorino; armere grond gemengd met zand en steen creëren het perfecte terroir voor een wijn die veel verhult over Toscane en haar historische smaak!
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare merlot-stijl
De La Casuccia heeft een diepe robijnrode kleur met een prachtig aroma van wilde kersen, drop en mint. De aanzet is rijk en elegant, gevolgd door een onvoorstelbare diepte en goede balans. De tannines zijn goed verweven en aangenaam.