Domaine Guillaman Côtes de Gascogne Moelleux 'Frisson d'Automne' 2021
€9,75

Domaine Guillaman Côtes de Gascogne Moelleux 'Frisson d'Automne' 2021

Deze 'Moelleux' is fris sappig, met smaakaroma's van appel, citrusfruit, grapefruit, en een fris klein aangenaam zuurtje. Aangenaam en sappig. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Côtes de Gascogne Moelleux 'Frisson d'Automne' 2021

De uitgestrekte wijngaarden, die zich over meer dan 102 hectare uitstrekken, zijn gezegend met de vruchtbare rijkdom van de karakteristieke kleigrond van Gascogne, rustend op een basis van witte kalksteen. Gelegen te midden van deze wijngaarden, liggen de moderne wijnkelders van maar liefst 1500 vierkante meter. Hier wordt nauwlettend toegezien op de temperatuur dankzij geavanceerde technologie. Om oxidatie te voorkomen en het boeket van de wijn te behouden met een minimum aan sulfieten, worden de wijnen continu bij een temperatuur van 6 graden Celsius gehouden. De druiven worden pas in het begin van november geoogst, met een sapconcentratie van 30% in de druif, en ondergaan vervolgens een koude schilmaceratie om de natuurlijke extractie van aroma's te bevorderen.

Domaine Guillaman bevindt zich in Gondrin, diep in het hart van Gascogne en op 150 km ten zuidoosten van Bordeaux. Eigenaar van dit prachtige domein is Dominique Ferret, een waardige vertegenwoordiger van de zesde generatie wijnmakers binnen dit familiebedrijf. Met in totaal 26 hectare wijngaarden onder zijn beheer en meer dan twintig jaar ervaring in wijnmaken op zijn veertigste, is Dominique een ware expert in zijn vak. De hellingen van het domein zijn begiftigd met een ideale ondergrond van kalkhoudende klei. Dankzij de regelgeving van de Vin de Pays kan hij een opbrengst van gemiddeld 90 hectoliter per hectare verkrijgen, wat hem in staat stelt om op een economisch duurzame wijze te opereren. De wijngaard, aangeplant in de afgelopen 10-20 jaar, wordt op moderne en ecologisch verantwoorde wijze beheerd. Het afwisselen van bodembedekking tussen de rijen draagt bij aan de aromatische kracht van de druiven en minimaliseert stress als gevolg van watergebrek.

De gisting van de geoogste druiven volgt hedendaagse richtlijnen en methoden. Een inweekperiode van 12 uur op de schillen gaat vooraf aan het persen, waarna een langzame maceratie van twaalf dagen bij vijf graden Celsius volgt. Pas hierna begint de alcoholische gisting. Deze moderne technieken resulteren in wijnen met een uitgesproken aromatisch karakter. De wijn ondergaat vervolgens bijna twee maanden rijping in tanks op de dode gistcellen, die extra smaaknuances aan de wijn toevoegen. Deze benadering resulteert in heerlijke witte wijnen die Domaine Guillaman al diverse prijzen hebben opgeleverd, waaronder die van Concours Géneral Agricole in Parijs en de prestigieuze prijs op het Concours des Vins de Gascogne in Eauze 2007. De term "Frisson d'Automne" vertaalt zich als "herfstige frisheid", wat precies de essentie van deze wijn vat.

  • Herkomst: Côtes de Gascogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Gros Manseng, Petit Manseng
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Moelleux, mild-droog
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij: geitenkaas, frisse salades en gevogelte
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »