Catena Zapata Catena Zapata Adrianna Vineyard River Malbec 2019
€145,00

Catena Zapata Catena Zapata Adrianna Vineyard River Malbec 2019

De fameuze Adrianna wijngaard in Gualtallary is wellicht de meest bestudeerde wijngaard ter wereld en is de beste wijngaard van Catena voor malbec ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Catena Zapata Adrianna Vineyard River Malbec 2019

De Catena Zapata Adrianna Vineyard River Malbec 2021 is een schitterend voorbeeld van de uitzonderlijke kwaliteit en het unieke karakter van Argentijnse Malbecs. Afkomstig uit de Adrianna Vineyard, gelegen in de befaamde Uco Valley van Mendoza, staat deze wijn symbool voor de combinatie van zorgvuldige wijnbouw en een uitzonderlijk terroir. De 'River' in de naam refereert aan de oude rivierbeddingen waarop de wijngaarden zijn geplant, wat zorgt voor een unieke mineraliteit en complexiteit in de wijn.

De 2020 vintage is bijzonder opmerkelijk vanwege de optimale rijpingsomstandigheden die jaar, die leidden tot druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Deze Malbec presenteert zich in het glas met een diepe, donkere kleur en paarse schakeringen. Het bouquet is een rijke melange van rijpe zwarte en rode vruchten, zoals pruimen en zwarte kersen, verrijkt met subtiele tonen van viooltjes, kruiden en een hint van mocha, een resultaat van de rijping op Frans eiken.

In de mond toont de wijn een prachtige structuur en balans. De smaak is vol, met een rijkelijke textuur en lagen van sappig, donker fruit, ondersteund door fijne, zijdezachte tannines en een frisse, levendige zuurgraad. Deze elementen werken samen om een lange, aanhoudende en elegante afdronk te creëren. De Catena Zapata Adrianna Vineyard River Malbec 2020 is een toonbeeld van de hoogstaande Malbec-wijnen die Argentinië te bieden heeft, en belichaamt de passie en expertise van Catena Zapata in het creëren van wereldklasse wijnen.

  • Herkomst: Mendoza, Argentinië
  • Druivensoort: Malbec
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtig, elegant, complex, mineraal
  • Houdbaarheid: 2040
  • Vinificatie: eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 12-16℃
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: krachtige vleesgerechten en bbq
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »