Tiefenbrunner Turmhof Pinot Nero 2020
€19,95

Tiefenbrunner Turmhof Pinot Nero 2020

Volle en krachtige stijl Pinot Noir van Tiefenbrunner, mollig, sappig en open, met goede zuren, een fijne stevigheid. Krachtige rode wijn. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Blauburgunder Pinot Nero doc 'Turmhof' 2020

De Blauburgunder Pinot Nero DOC 'Turmhof' is een begeerde ster in Alto Adige. De wereldwijde zoektocht naar prachtige Pinot Noir heeft geleid tot toenemende populariteit van de Pinot Nero. De lokale variant van deze druif voelt zich hier perfect thuis, dankzij de talrijke hoger gelegen wijngaarden waar de ideale koelte heerst voor de Pinot Noir. Voor deze Pinot Noir is een unieke blend samengesteld uit twee verschillende wijngaarden. Een hooggelegen wijngaard, gelegen op een hoogte tussen de 800 en 850 meter, zorgt voor de verfrissende kenmerken, terwijl een wijngaard op een hoogte van 400 tot 550 meter meer kracht en structuur aan de wijn verleent. De Kurtatsch wijngaard, gelegen op grote hoogte, bevat een aanzienlijke hoeveelheid kalk, wat van groot belang is voor de natuurlijke zuren van de Pinot Nero. Deze doordachte keuze resulteert in een wijn met een verhoogde complexiteit. De rijping van de wijn vindt plaats in zowel grote als kleine houten vaten, waarbij de focus ligt op het verlenen van diepgang en complexiteit zonder overheersende houttonen. Het eindresultaat is een Pinot Nero met werkelijk de allure van een Bourgondische wijn.
 
Smaak:
 
Volle en krachtige stijl Pinot noir, mollig, sappig en open, met goede zuren, een fijne stevigheid. Krachtige rode wijn.
 
Lekker bij:
 
Vitello tonnato, eendenborst met bosbessensaus, kipgerechten, koude voorgerechten.

  • Herkomst: Alto Adige / Südtirol / Italië
  • Druivensoort: Pinot Nero (pinot noir)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fruitig, elegant, zachte tannines
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: zie info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Vitello tonnato, eendenborst met bosbessensaus, kipgerechten, koude voorgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »