Tiefenbrunner Turmhof Chardonnay 2020
€21,65 €19,48

Tiefenbrunner Turmhof Chardonnay 2020

Goudgeel. Citrusfruit, iets vet, gecompleteerd met een vleugje hout. Vrij krachtig, mooi zuiver, een wijn die rond en sappig is, lekker mondvullend. Stevige visgerechten, maar ook een uitstekend aperitief. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tiefenbrunner Chardonnay Turmhof Alto Adige DOC 2020
Het prachtige huis van Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, straalt de authentieke en gezellige sfeer van Zuid-Tirol uit. Op het terras genieten gasten van de heerlijke ambiance met een glas wijn in de hand, en bij Tiefenbrunner is dit een ervaring die de moeite waard is. Dit wijnhuis biedt een uitgebreid assortiment aan boeiende wijnen, variërend van verfrissende witte wijnen tot krachtige rode creaties. Bij alle wijnen ligt de focus op kwaliteit en het tot uitdrukking brengen van de unieke kenmerken van de druif en de wijngaard.

Vanaf 1991 heeft vooral Christoph Tiefenbrunner de wijngaarden gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Een opmerkelijke stap was het verwijderen van een deel van de karakteristieke pergola's uit de wijngaarden. Hoewel deze traditionele druivenpriëlen de regio kenmerken, hadden ze als nadeel dat de druiven niet optimaal van de zon konden profiteren. Daarnaast heeft hij het aantal wijnstokken per hectare verhoogd om de kwaliteit nog verder te verhogen. De wijngaarden beslaan 20 hectare aan eigen grond en daarnaast worden druiven van tientallen hectaren van andere producenten gebruikt. De productie bestaat voor 70% uit witte wijnen, een ongebruikelijk hoge verhouding voor Alto Adige. De meeste wijnmakers richten zich op de productie van lichte, fruitige rode wijnen, veelal voor de Duitse markt. Toch blijkt wit een veelbelovende keuze te zijn voor de toekomst, gezien de uitstekende omstandigheden voor het maken van witte wijnen op de berghellingen.
 
Bij Tiefenbrunner wordt houtgerijping spaarzaam toegepast. En als er al hout wordt gebruikt, zijn het voornamelijk oude, grote vaten die minimaal invloed uitoefenen op de houtsmaak. De oogst strekt zich vaak uit tot november. Veel wijnliefhebbers waarderen de frisheid en elegantie van de wijnen van Tiefenbrunner enorm. Het domein weet elke wijn een uniek karakter te geven, verzegeld met een vleugje frisse berglucht.
 
Voor de Castel Turmhof Chardonnay worden druiven geoogst van wijngaarden met een lager rendement dan die voor de reguliere Chardonnay. Dit resulteert in wijnen met meer concentratie en diepgang. Een klein percentage, zo'n 10%, ondergaat gisting in nieuwe eikenhouten vaten. Dit voegt een subtiele houttoets en prachtige complexiteit toe aan de wijn, een ware meesterzet.

tiefenbrunner

  • Herkomst: Italië, Alto Adige
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en Krachtig
  • Houdbaarheid: 0-5 jaar
  • Vinificatie: Staal & Frans eiken - waarvan deels nieuw, oxidatief
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Stevige visgerechten, maar ook een uitstekend aperitief
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »