Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2020 Nieuwe Vintage!
€19,50 €19,35

Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2020

Uitgesproken krachtige, sappige rode wijn van Tenuta Ulisse. Montepulciano d'Abruzzo van de hoogste kwaliteit. Prachtig bij gegrild vlees. Luca Maroni 99 punten! ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2020, Abruzzo, Italië

Een betoverende expressie van Montepulciano d'Abruzzo, doordrenkt met passie door Tenuta Ulisse.

Ervaar de betovering van de Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2020. Deze meesterlijke rode wijn is een eerbetoon aan de rijke tradities van de Abruzzo-regio in Italië. Gemaakt van 100% Montepulciano-druiven, is deze wijn een expressie van passie en vakmanschap.

De 2020 jaargang belichaamt de essentie van het terroir en de klimatologische nuances van het seizoen. Diep robijnrood in het glas, onthult de wijn aroma's van rijpe kersen, bessen en een vleugje kruidigheid. De volle body en zachte tannines zorgen voor een weelderige textuur en een langdurige afdronk. Perfect in balans en vol karakter, is deze wijn een uitnodiging om te genieten van de prachtige Montepulciano-druif in zijn puurste vorm.

Proefnotities:

De Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2020 presenteert een harmonieuze symfonie van aroma's en smaken die de zintuigen betoveren. Bij het naderen van het glas, wordt de lucht gevuld met de verleidelijke geur van rijpe kersen en sappige bessen, aangevuld met subtiel kruidige accenten. Bij de eerste slok onthult deze wijn zijn volle body, die de mond omhult met een zijdezachte textuur. De tannines, elegant en goed geïntegreerd, geven structuur zonder overheersend te zijn. Op de tong ontvouwt zich een rijke symfonie van smaken, waarin de zoetheid van de rijpe vruchten perfect in balans is met een vleugje kruidigheid. Het geheel wordt bekroond met een langdurige en harmonieuze afdronk, die een blijvende indruk achterlaat en de complexiteit van deze wijn onderstreept.

Onderscheidingen:

92 punten - James Suckling

91 punten - Robert Parker

90 punten - Wine Spectator

91 punten - Luca Maroni

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrild rood vlees, pasta met rijke tomatensauzen en gerijpte kazen.

Over het wijnhuis:

Tenuta Ulisse is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de prachtige Abruzzo-regio van Italië. Met een passie voor traditie en innovatie creëert Tenuta Ulisse wijnen die het karakter van het terroir weerspiegelen, met moderne flair. Hun toewijding aan uitmuntendheid heeft geresulteerd in bekroonde wijnen die wereldwijd worden erkend.

  • Herkomst: Abruzzo, Italië
  • Druivensoort: Montepulciano
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtig, kruidig, toasted en elegant
  • Houdbaarheid: 2026
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gegrild vlees, wildgerechten, kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »