Tenuta dell'Ornellaia Poggio alla Gazze 2021
€52,50

Tenuta dell'Ornellaia Poggio alla Gazze 2021

Een verfijnde blend van Sauvignon Blanc, Vermentino en Viognier. Poggio alle Gazze 2021 brengt levendige frisheid en complexe aroma's tot leven. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tenuta dell'Ornellaia Poggio alla Gazze 2021

Verfijnde Toscaanse witte wijn vol levendige aroma's.

De Tenuta dell'Ornellaia Poggio alle Gazze 2021 is een meesterlijke creatie van het vermaarde wijnhuis Tenuta dell'Ornellaia, gelegen in het hart van Toscane. Deze elegante witte wijn is een blend van drie druivensoorten: de levendige Sauvignon Blanc, de aromatische Vermentino en de verleidelijke Viognier. De zorgvuldige vinificatie resulteert in een wijn met een heldere strogele kleur en een complex boeket van exotisch fruit, citrus en bloemen.

De Poggio alle Gazze 2021 ondergaat een zorgvuldige vinificatie, waarbij elke druivensoort apart wordt gevinifieerd om hun unieke karakter te behouden. Koude maceratie en gecontroleerde gisting bewaren de frisheid en aromatische complexiteit. Na de fermentatie rijpt de wijn enkele maanden op fijne droesem, waardoor de textuur en diepte toenemen, resulterend in een verfijnde blend die de essentie van Tenuta dell'Ornellaia weerspiegelt.

De smaak is verfrissend en levendig, met uitgesproken tonen van groene appel, perzik en een vleugje honing. De harmonieuze balans tussen de verschillende druivensoorten zorgt voor een zijdezachte textuur en een lange, elegante afdronk. Deze wijn is een uitstekende weergave van het terroir van Toscane en weerspiegelt de passie en toewijding van het wijnhuis.

Proefnotitie:

Kleur: Helder strogeel

Neus: Aroma's van exotisch fruit, citrus en bloemen

Smaak: Levendig, met tonen van groene appel, perzik en een hint van honing

Afdronk: Lang en elegant

Onderscheidingen:

92 punten - James Suckling

91 punten - Wine Spectator

90 punten - Robert Parker

Eten dat goed past:

Geniet van Poggio alle Gazze 2021 bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, salades en zachte kazen. Over het wijnhuis: Tenuta dell'Ornellaia is een prestigieus wijnhuis in Toscane, opgericht met de visie om buitengewone wijnen te produceren die de unieke eigenschappen van het terroir weerspiegelen. Met een toewijding aan kwaliteit en innovatie, heeft het wijnhuis wereldwijd erkenning gekregen voor zijn uitstekende wijnen.

Ontdek de magie van Tenuta dell'Ornellaia's Poggio alle Gazze 2021. Geniet van een harmonieuze blend die de essentie van Toscane in elke slok vastlegt. Koop nu op www.wijnig.nl!

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc, Vermentino, Viognier
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris en elegant
  • Houdbaarheid: 2027
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 12 tot 14 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Visgerechten, salades, wit vlees en gevogelte
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »