Tenuta Biserno Sof Bibbona 2019 Najaarspromo!!
€23,95 €22,95

Tenuta Biserno Sof Bibbona 2019

Elegant, fris en flatteus in de mond, heerlijk evenwichtig, met een volle body, fijne, verfrissende zuren en een langdurige, harmonieuze en heldere afdronk ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tenuta Biserno Sof Rosé Bibbona 2019

De SOF Rosé Toscana IGT van Tenuta Campo di Sasso van Tenuta Biserno is de nieuwe rosé van dit wijnhuis Tenuta di Bisernon en is opgedragen aan Sophia Antinori, de dochter van Marchese Lodovico Antinori. In het glas schittert de SOF zalmroze, in de neus verrast hij met bloemige en bloemige geuren. Elegant, fris en flatteus in de mond, heerlijk evenwichtig, met een volle body, fijne, verfrissende zuren en een langdurige, harmonieuze en heldere afdronk.

Vinificatie van de SOF Toscana Rosé IGT van Tenuta di Biserno
Tenuta Campo di Sasso is een zelfstandig onderdeel van de Tenuta di Biserno van Marchese Lodovico Antinori, de broer van Piero Antinori. Voor de SOF worden Cabernt Franc en Syrah gevinifieerd uit de enige wijngaard San Giovanni in de Tenuta Campo di Sasso, een wijngaard op de glooiende heuvels van Bibbona, niet ver van de Thyrreense kust in de Alta Maremma. De bodem bestaat overwegend uit zand, alluviaal en een kleine hoeveelheid klei. De zeewind belucht de wijngaarden en bevordert de schommelingen tussen dag- en nachttemperaturen, wat de frisheid en de complexiteit van de wijnen beïnvloedt. De druiven worden midden augustus, in de vroege ochtenduren, met de hand geoogst.
Zachte ontstemming en persing vinden plaats na een korte maceratieperiode, daarna ondergaat de most een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks, gevolgd door vijf maanden rijping in roestvrijstalen tanks. Pas dan wordt de wijn gebotteld. De satijnen fles, die speciaal voor deze wijn is gemaakt, doet denken aan een Romeinse amfora en is voorzien van de persoonlijke handtekening van Sophia Antinori SOF in reliëf.

De productie is beperkt tot 10.500 flessen.

Spijsaanbevelingen voor de SOF Toscana Rosé IGT Campo di Sasso van Tenuta di Biserno
Geniet van deze heerlijke, romantische rosé uit Toscane als aperitief, bij voorgerechten, lichte visgerechten, als koele zomerwijn, bij de zomerse Toscaanse broodsalade Panzanella, bij pasta's met lichte sauzen, risotto, groenten, licht vlees.

  • Herkomst: Bibbona (Livorno), Toscane, Italië
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig, droog
  • Houdbaarheid: 2-5 jaar
  • Vinificatie: Stainless steel
  • Serveertemperatuur: 6 tot 8 graden
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij: Aperitief, salades en lichte gerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »