Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay 2021
€57,35

Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay 2021

Ervaar de verfijning van de KARIA Chardonnay 2021. Deze wijn belichaamt de perfecte balans tussen fruitige tonen en elegante structuur, met een vleugje vanille en subtiele kruidigheid. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay 2021

Een Evenwichtige Expressie van Napa Valley Elegance

De KARIA Chardonnay ontleent zijn naam aan het Griekse woord voor sierlijk, een passende weerspiegeling van zijn elegantie. Deze wijn belichaamt de kunst van het vinificeren van druiven uit zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in het koele microklimaat van Zuid-Napa Valley, resulterend in een naadloze fusie van verfrissende fruittonen, levendige zuren en subtiele eikenhoutnuances. KARIA, licht en verfijnd in essentie.

De druiven voor deze blend zijn afkomstig van diverse wijngaarden, waaronder die in het Atlas Peak District, Oak Knoll AVA, Coombsville en Carneros. Dit Californische wijnhuis verwierf een ongeëvenaarde reputatie sinds de historische blinde proeverij in 1976 in Parijs, waar het de Franse inzendingen overtrof.

Met wijngaarden in het wereldberoemde Napa Valley staat dit wijnhuis bekend om wijnen die een perfecte balans bieden: kracht verpakt in zachtheid. De wijn vertoont een heldere groengele kleur met een subtiele gouden glans. In de neus prikkelen volle aroma's van citroen, limoen, grapefruit, abrikoos en sinaasappelbloesem. De smaak is weelderig en rond, het resultaat van subtiele eikenrijping, met tonen van getoaste hazelnoten, vanille en brioche die de lange afdronk complimenteren.

Proefnotitie:

De Stag's Leap Wine Cellars KARIA Chardonnay 2021 opent met aroma's van sappige peren, rijpe appel en een vleugje citrus. De zijdezachte textuur onthult een subtiele vanilletoon en een hint van kruidigheid, gevolgd door een verfrissende afdronk.

Onderscheidingen:

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

Geniet van deze Chardonnay bij gegrilde kip, romige pasta's of een assortiment zachte kazen voor een perfecte culinaire ervaring.

Over het wijnhuis:

Stag's Leap Wine Cellars staat bekend om zijn toewijding aan het produceren van eersteklas wijnen die de essentie van de Napa Valley belichamen. Hun traditie van excellentie strekt zich uit over decennia, resulterend in wijnen die wereldwijd gewaardeerd worden.

  • Herkomst: Nappa Valley, Californië, Verenigde Staten
  • Druivensoort: Chardonnay van verschillende percelen
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, evenwichtig
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: Gerijpt in eiken vaten
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: gegrilde kip, romige pasta's of een assortiment zachte kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »