De Yellow Label van Juan gil is gemaakt van handgeplukte Monastrell (Mourvèdre), welke na fermentatie gedurende 4 maanden op deels Franse/deels Amerikaanse eik heeft gerijpt waarna deze weer terug wordt geplaatst naar RVS voordat deze wordt gebotteld.
Barst van het fruit, viooltjes, zwarte kersen, bosbessen, breed en open, heerlijke verleiding in de geur, vol en fruitig in de smaak, met een aangename mousse, aangenaam zoet, heerlijk rood en zwart fruit, kersen, frisse zuren in de afdronk.
Diep robijn rode kleur. Aroma's van klein rood en zwartfruit, maar ook aroma's van ceder, kruiden zijn duidelijk herkenbaar in de wijn. Een mooie gebalanceerde wijn met zachte tannines en een aanhoudende afdronk.
De Juan Gil Silver label (ook wel de 12 Meses of Etiqueta Plata genoemd) wordt gemaakt van de Monastrell druif (Mourvedre) en komt van wijngaarden van meer dan 50 jaar oud.
Verleidelijk en complex bouquet met aroma’s van zwart fruit, kaneel en vanille. Elegante en goed gebalanceerde smaak met rijpe fruitaroma’s, mint, cacao en tabak.
Deze wijn heeft een intens rode kleur en een paarse rand. Aroma's van rijk rood fruit en karamel met lichte rokerige tonen. In de mond complex en vol, eindigend met lichte tonen van eikenhout door de rijping op vat.
Fruitige wijn van biologisch geteelde druiven, met aroma’s van rood fruit en een hint van rode peper. Kan op warme zomerdagen prima licht gekoeld gedronken worden.
Voor de Merlot in Zuid-Afrika blijft het altijd weer een uitdaging. Maar Spier heeft gewoon een uitstekende Merlot gemaakt. Opwekkend fruit en sap van kersen en bessen. Warm en zwoel medium krachtige rode wijn.